Salutare dragilor! Din nou o reteta cu pasteee! Retetele cu paste sunt printre preferatele mele. La reteta asta am ajuns dupa ce am am facut delicioase paste de casa. Apoi dupa faza cu pastele m-am gandit cu ce sos sa le fac. Aveam niste carnati in congelator, tot timpul avem carnati in congelator pentru ca suntem doi mancai si jumatate, si m-am gandit ca poate ar merge cu carnati. Nu suna prea frumos sincer, paste cu carnati, dar rezultatul a fost delicios.
La reteta asta am avut si ocazia sa folosesc un borcan cu rosii conservate cu busuioc si usturoi. Merg perfect impreuna.
Prezentare video Tagliatelle cu sos rosu si carnati
Tagliatelle cu sos rosu si carnati

Va spuneam ca am facut reteta asta cu tagliatelle de casa. Gasiti reteta si modalitatea de preparare pentru pastele de casa aici. Sincer se fac super usor, sunt foarte catifelate si se pot usca pentru a se pastra mai mult timp. Daca faceti o mica investitie si va cumparati o masina de facut paste o sa fie si mai usor.
Daca nu aveti chef sa faceti voi pastele si preferati sa apelati la pastele gata facute merge si asa. Spaghete, fussili, fundite, etc.
Pentru ca facem o reteta deliciosa de paste trebuie neaparat sa folosim muuult parmezan de buna calitate. Merge si cu grana padana, pecorino, mozarella si alte branzeturi minunate care nu sunt telemea.
- Prep Time : 5 minutes
- Cook Time : 10 minutes
- Yield : 2
- Allergens : Albus de Ou, Faina, Galbenus de Ou, Rosii
Ingredients
- tagliatelle - 200 grame, facute in casa
- carnati - 2 bucati
- ulei de masline - cativa ml
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- rosii din conserva - 370 grame
- sare grunjoasa - 2 lingurite
- cimbru - cateva ramurele
- usturoi - 2 catei
- ceapa - 1 bucata
- parmezan - 50 grame
- suc de rosii - 70 grame
Instructions
- Se pune apa la fiert pentru paste. 1 litru de apa si o lingurita de sare pentru 100 de gr de paste. Dupa ce apa da in clocot se adauga pastele si se lasa timp de 4 minute (pentru pastele de casa).
- Ceapa se toaca marunt iar carnatii se taie in felii subtiri.
- Se incinge intr-o tigaie putin ulei de masline si se caleste ceapa pentru 7 minute. Apoi se adauga feliile de carnati si se lasa 5 minute.
- Se adauga sucul de rosii, rosiile cuburi, usturoi trecut prin presa, cimbrul verde sau alte plante condimentare. Se condimenteaza cu sare, piper, se amesteca bine si se lasa sa scada la foc potrivit pentru 15 minute.
- Dupa ce sosul este gata si se gusta de condimente se pot adauga pastele fierte. Se amesteca cu sosul si sunt gata pentru a fi servite.
- Se servesc cu mult parmezan deasupra.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase de paste intrati aici.
Leave a Reply