Taci si Inghite

Salutare dragilor! Chiar daca afara s-a incalzit si a venit primavara parca am pofta de ceva mai consistent. M-am gandit sa va prezint si voua reteta mea de Taci si Inghite. O reteta consistenta cu mamaliga, unt, bacon, oua, branza de burduf si smantana. La cate chestii delicioase sunt in reteta asta e practic imposibil sa o gresiti si sa nu iasa bun.

Prezentare video Taci si Inghite

Taci si Inghite

By March 21, 2019

Pentru ca preparatul asta sa fie foarte gustos fierbem malaiul pentru mamaliga in lapte. Trebuie sa incercati varianta asta pentru ca un game changer. Am facut reteta cu branza de burduf, dar se poate folosi orice branza va e pe plac. La fel se poate inlocui baconul cu sunca afumata sau alte chestii de genul.

Eu am facut reteta in vase de ceramica micute potrivite pentru o servire, dar se poate face si intr-o tava mai mare pentru cuptor. Daca faceti asa ca mine in vase mici va sugerez sa folositi oua de prepelita pentru ca arata mult mai dragut.

Sa ne apucam de treaba!

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Taci si Inghite

  • Punem laptele la fiert impreuna cu sarea grunjoasa si smanatana.

Taci si Inghite

  • Cand da in clocot adaugam malaiul in ploaie si amestecam bine cu un tel.
  • Lasam sa fiarba pana se ingroasa, nu trebuie sa fierbem prea mult pentru ca nu vrem o mamaliga vartoasa, ci o mamaliga pe care sa o putem aranja cu usurinta.
  • Pregatim vasul/vasele in care urmeaza sa punem la cuptor. Le ungem cu unt.

Taci si Inghite

  • Punem un strat de mamaliga, unul de branza rasa, un cubulet de unt, o felie de bacon si acoperim cu mamaliga.

Taci si Inghite

  • Facem o adancitura in stratul de mamaliga de deasupra si punem vasele in cuptorul incins la 180 de grade pentru 25 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Taci si Inghite

  • Scoatem din cuptor si mai presam cu o lingura in adancitura facuta mai devreme si punem cate un ou in fiecare forma.

Taci si Inghite

  • Presaram deasupra un pic de sare si de piper si mai punem la cuptor pentru 10 minute.

Taci si Inghite

  • Servim fierbinte cu multa pofta.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete traditionale intrati aici.

Hencles Sasesc cu Prune

Parjoale Moldovenesti Bulz cu Branza de Burduf, Ouă si Carnati

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *