Sushi Vegan

Salutare ciupercutelor! In urma cu ceva timp am fost invitata lui Catalin, raw vegan chef, in bucataria Asociatiei Veganilor din Romania. Am mai gatit impreuna cu Catalin in bucataria GatesteUsor, atunci cand a fost invitatul meu. De data asta s-au schimbat rolurile si am gatit iar impreuna. A fost o experiente tare frumoasa si am gatit amandoi preparate gustoase, pe care sunt gata sa le impartasesc cu voi.

Povestea de azi este despre Sushi Vegan, varianta 100% vegana a sushi-ul indragit!

Prezentare video Reteta de Sushi Vegan

Sushi Vegan

By April 26, 2017

Stiti voi ca eu am mai facut sushi inainte. V-am povestit despre cum se fierbe orezul pentru sushi, cum sa faceti sushi cu creveti si sushi cu somon si castraveti.

Pentru reteta de azi aveti nevoie un rulou de bambus cu care sa rulati sushi, foi de alge nori, orez pentru sushi si diverse legume. Ardei, castraveti, avocado, pasta de wasabi, sos de soia, ghimbir si susan negru.

Catalin ne-a aratat o varianta diferita de a rula sushi fata de ce stiam eu, cu orezul la exterior si foaia de alge la interior.

Sa purcedem:

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 6

Ingredients

Instructions

Sushi Vegan

  • Orezul se spala in muuuuulte ape, folosind o strecuratoare, pana cand apa este limpede si cristalina. Vrem sa indepartam excesul de amidon de pe boabele de orez astfel incat orezul sa fie lipicios si bun de rulat.

Sushi Vegan

  • Dupa ultima clatire orezul se acopera cu apa si se lasa la hidratat timp de 30 de minute. Apoi orezul se scurge bine de apa si se pune intr-o cratita cu o masura de apa. Asa se fierbe orezul pentru sushi: o masura de orez la o masura de apa.

Sushi Vegan

  • Orezul se pune la foc potrivit si se lasa sa fiarba timp de 15 minute, din momentul in care apa a dat in clocot, acoperit. Apoi se opreste focul si se mai lasa timp de 15 minute cu capac. Catalin ne recomanda sa infasuram cratita cu prosoape de bucatarie in ultimele 15 minute.
  • Pregatim un sos pentru orez: intr-o craticioara punem otetul de orez si zaharul si incalzim amestecul pana cand zaharul se topeste. Lasam apoi sa se raceasca.
  • Legumele se taie in bastonase subtiri.

Sushi Vegan

  • Dupa ce orezul a stat acoperit timp suficient acesta trebuie racit.

Sushi Vegan

  • Se rastoarna in cel mai mare bol pe care il aveti, se pune sosul de otet si se amesteca bine pana cand se raceste. Implicati o alta persoana, care sa ventileze orezul cu un evantai, in timp ce il amestecati, astfel incat sa se raceasca mai repede.

Sushi Vegan

  • Va puteti apuca sa rulati sushi: ruloul de bambus se inveleste in folie de plastic, se pune o foie nori cu partea lucioasa in sus, va umeziti mainile si aranjati orezul pe toata suprafata foii nori. Lasati o margine de nori neacoperita de orez astfel incat sa se lipeasca la capete.
  • Intr-o parte a ruloului se pun fasii de legume, avocado, susan negru si se ruleaza strans. Se taie in bucatele cu un cutit umezit.

Sushi Vegan

Sushi Vegan

  • Pentru celalat tip de sushi: peste ruloul de bambus, acoperit cu folie de plastic umezita, se┬ápresara susan negru, se aranjeaza orezul la fel ca mai sus, se pune foaia nori cu partea lucioasa de data asta in jos, se aranjeaza fasii de legume, se umezeste partea de nori neacoperita si se ruleaza cu ajutorul ruloului de bambus. Se taie si se serveste.

Sushi Vegan

Sushi Vegan

  • Sushi se serveste cu sos de soia, pasta wasabi si ghimbir murat.

Sushi Vegan

Sushi Vegan

Sushi Vegan

Pofta mare!

Pentru mai multe retete vegetariene intrati aici.

Pentru mai multe retete de inspiratie asiatica intrati aici.

Sushi cu Creveti Sushi cu somon si castravete

Tartar de Somon Dorada Mediteraneana

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *