Sushi cu somon si castravete

Hello my darlings! Va eram datoare de zilele trecute cu o reteta de sushi. Dupa ce v-am povestit cu drag despre cum se pregateste si se fierbe orezul pentru sushi astazi a venit momentul sa si facem niste sushi cu orezul ala nu?

Ei bine m-am gandit sa va prezint o reteta super simpla de sushi (bine, dupa ce fierbi si racesti orezul ala pana te plictiseti totul pare simplu), cu somon si castravete. Se face fix in 2 minute daca ai orezul gata fiert.

Prezentare video Sushi cu somon si castravete

Sushi cu somon si castravete

By July 15, 2016

Pentru a face acest fel de sushi (ca-s mai multe si fiecare are povestea lui) aveti nevoie de nori, adica foi de alge, un napron din bambus sau ceva similar, ingredientele dorite, orez si, pentru servit, sos de soia si pasta de wasabi. Daca gasiti si ghimbir murat e si mai bine.

Eu am facut sushi, dupa cum puteti vedea din titltu d'oh, cu file de somon proaspat si bastonase de castravete. Puteti incerca si cu ton sau somon afumat, cu bastonase de ardei sau morcov. Asta pentru tipul acesta de sushi.

Gasiti ingredientele acestea in majoritatea supermarketurilor de cartier mega image mai mari, hypermarketuri, in zona colentina sau in dragonul rosu.

Eu am inceput aceasta reteta avand orezul pentru sushi gata fiert asa cum puteti sa faceti si voi daca intrati aici.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Yield : 2

Ingredients

Instructions

Zic sa ne apucam de treaba:

Sushi cu somon si castravete

  • Napronul de bambus se inveleste in folie alimentara.
  • Pentru cate rulouri de sushi am facut eu am folosit vreo 3 foi de nori. Eu am avut foi mici pe care le-am pliat pe jumatate si le-am taiat in 2 pe latime. Nu este nevoie de o foaie intreaga pentru un rulou.
  • Foaia de alge se pune cu partea lucioasa in jos si pe ea se aranjeaza orezul pentru sushi. Tineti la indemana un bol cu apa in care sa va umeziti mainile cand aranjati orezul pentru ca este lipicios si apa ajuta.

Sushi cu somon si castravete

  • Aranjati un strat subtire si uniform de orez lasand 2 cm de margine in partea opusa celei din care ati inceput.
  • In capatul din care ati inceput sa aranjati orezul, puneti o fasie de file de somon si una de castravete. Ar trebui ca cele doua fasii sa fie suficient de lungi cat foaia de nori. Puteti sa puneti si cate 2.

Sushi cu somon si castravete

  • Folosindu-va de napronul de bambus infasurati ruloul de orez apasand usor. La final puteti sa ungeti cu putina apa capatul de nori pe care l-ati lasat fara orez astfel incat aceasta sa se lipeasca mai bine.

Sushi cu somon si castravete

  • Ruloul de sushi se taie in bucatele de 5-6 cm lungime avand grija sa stergeti cutitul de fiecare data inainte de o noua taietura.

Sushi cu somon si castravete

  • Se servesc imediat cu pasta de wasabi si sos de soia.

Sushi cu somon si castravete

Sushi cu somon si castravete

Pofta mare!

Tips&tricks:

  1. Sushi in general se prepara cu peste sau fructe de mare proaspete. De aceea poate fi un preparat riscant pentru ca se consuma peste crud. Din acest motiv va sfatuiesc sa alegeti cu mare grija sursa de unde achizionati pestele si sa fiti foarte atenti la cum arata pestele pe care il cumparati. Este si mai dificil pentru ca cel mai probabil veti cumpara file de somon sau ton si este putin probabil sa cumparati un somon intreg ca sa va puteti uita in ochii lui. Va sfatuiesc sa aflati care sunt zilele de aprovizionare la hypermarket si sa va duceti atunci sa cumparati pestele necesar.

Pentru mai multe retete de inspiratie asiatica intrati aici.

Pentru mai multe retete cu peste&fructe de mare intrati aici.

Cum se fierbe orezul pentru sushi Frigarui asiatice de cod si morcovi glazurati

Midii mariniere Paste cu somon si vin alb

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *