Sushi cu Creveti

Salutare dragilor! Tocmai ce m-am intors din vacanta in Dubrovnik, unde a fost tare bine, cald, cu mancare delicioasa. Urmeaza sa scriu si un articol despre asta, probabil la toamna/iarna, nu va mint.

Pana una alta va sunt datoare cu cateva retete. Si daca tot am mancat in Croatia multi creveti deliciosi gatiti in multe feluri m-am gandit ca ar fi potrivit sa va scriu reteta aceasta azi. Singurul lucru in comun dintre vacanta mea in Dubrovnik si reteta de azi sunt crevetii.

Prezentare video Sushi cu somon si castravete

Sushi cu Creveti

By July 25, 2016

In articolele anterioare v-am povestit desprecum se fierbe orezul pentru sushi si despre cum se face sushi cu somon si castraveti.

Astazi Sushi cu Creveti aromat cu wasabi. Dupa ce fierbeti orezul pentru sushi si il raciti bine restul este floare la ureche. Crevete la ureche? Probabil ca nu voi inventa o noua expresie prea curand.

Tipul asta de sushi presupune modelarea orezului intr-un fel de "galusca" alungita, peste care se pune putin wasabi si crevetele gatit. Dupa ce crevetele se gateste, se decorticheaza si se taie pe lungime. Englezii numesc operatiunea asta "butterfly" pentru ca dupa crestare crevetele seamana cu un fluture.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 3 minutes
  • Yield : 3

Ingredients

Instructions

Sushi cu Creveti

  • Creveti proaspeti se decapiteaza. Capul crevetelui se rupe de corp prin rotire. Dupa ce ati desfacut capetele puteti sa si spalati putin crevetii in zona unde au fost intestinele. Incercati sa scoateti usor si intestinul crevetelui. Daca reusiti sa il apucati iese destul de usor. Daca nu reusiti nu e panica pentru ca se mai poate curata si dupa fierbere.

Sushi cu Creveti

Sushi cu Creveti

  • Pentru ca vrem ca crevetii nostrii sa isi pastreze o foma dreapta, sa nu se curbeze, introducem cate o scobitoare pe spatele crevetilor, intre carne si carapace (sau e cochilie?).
  • Crevetii se fierb intr-o oala cu apa clocotita si sare. Eu am pus 3 litri de apa si 4 lingurite cu sare. Sarea are rolul de a evidentia gustul crevetilor. Ii fierbeti timp de 3 minute. Apoi se scot intr-un bol cu apa rece si gheata. Apa rece are ca rol incetarea procesului de gatire prin racire brusca si ajuta la mentinerea culorii frumoase.

Sushi cu Creveti

  • Se decorticheaza incet si cu rabdare crevetii, si se pastreaza coada atasata pentru aspect.

Sushi cu Creveti

  • Folosind un cutit ascutit se cresteaza crevetele pe burta. Nu pana la capat, doar cat sa se deschida. Daca observati ceva negreala in interiorul crevetului aceasta se clateste cu putina apa.

Sushi cu Creveti

  • Acum trebuie sa formati orezul: tineti la indemana un bol cu apa. Umezindu-va mainile formati din orez galuste ovale, alungite.

Sushi cu Creveti

  • In interiorul crevetelui se pune putina pasta de wasabi si se pune orezul peste. Se aranjeaza galusca de orez astfel incat crevetele sa adere foarte bine la ea si orezul sa nu iasa foarte mult in afara crevetelui. Se formeza in felul acesta toate portiile de sushi.

Sushi cu Creveti

  • Se servesc imediat cu sos de soia, pasta de wasabi si ghimbir murat.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de inspiratie asiatica intrati aici.

Pentru mai multe retete cu peste si fructe de mare intrati aici.

Cum se fierbe orezul pentru sushi Sushi cu somon si castravete

Midii mariniere Frigarui asiatice de cod si morcovi glazurati

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *