Supa de rosii

Salutare tuturor! Sezonul rosiilor coapte si gustoase este AICIIIIIII!!! Acum imaginati-ma pe mine dansand de bucurie in jurul primelor rosii coapte pe care le-am cules azi din gradina! Acum puteti sa va opriti din ras! Bun! Deci avem rosii coapte! Ce facem cu ele? Pai evident salata pana ne saturam! Apoi putem sa le folosim la imam bayildi. Si mai putem sa facem cu ele o delicioasa Supa de rosii romaneasca, cu taitei pe care sa o mancam rece in zilele fierbinti! Antonio fas caldo! Merge mai bine ca nestea!

Bine, puteti sa faceti ce vreti voi cu rosii coapte. Puteti sa le mancati ca pe mar! Atat ar trebui sa fie de bune!

Prezentare video Reteta de Supa de Rosii

Supa de rosii

By July 14, 2015

Deci daca v-ati hotarat sa faceti o supa de rosii cu cele mai coapte rosii sa va zic cum procedam!

Rosii coapte cumparati din acelea "de gatit" de se vand pe la piata la pret redus. Nu conteaza ca sunt mai urate si mai strivite, sigur sunt gustoase! Rosiile acestea se oparesc si se paseaza, se fierb impreuna cu legume si cam asta e supa noastra pe scurt!

Reteta o am de la mama mea, Elena, care ne face aceasta supa foarte frecvent, mai ales vara. Si cand e ea super mamica o face si cu taitei de casa! In aceasta reteta am pacatuit! Am folosit taitei gata facuti pentru ca nu am avut timp sa fac taitei de casa pe care sa ii las sa se usuce corespunzator. Asta e! Dar supa a iesit bestiala! Incercati!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 45 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Supa de rosii

  • Intr-o oala incapatoare se pun morcovii, telina, ardeiul, taiate in bucati mari, ceapa intreaga, impreuna cu 2.5 litri de apa. Se fierb pana cand legumele sunt fierte bine.
  • Intr-o alta oala se pune apa la fiert pentru oparirea rosiilor. Rosiile se cresteaza superficial de jur imprejur si se scufunda in oala cu apa oparita. Se scot cu o paleta si se lasa sa se tempereze.

Supa de rosii Supa de rosii

Supa de rosii Supa de rosii

  • Se curata pielita rosiilor si se taie cotorul. Apoi se paseaza folosind un blender.
  • Dupa ce legumele din supa sunt fierte bine ele se scot. Eu nu le pastrez in ciorba pentru ca vreau sa supa mea sa fie predominant cu rosii, dar puteti sa le lasati daca vreti, eventual tocate marunt. Eu le-am folosit pentru a face un piure.

Supa de rosii

  • In supa ramasa in oala se adauga rosiile pasate impreuna cu zaharul (care le corecteaza aciditatea) si sare. Se fierb timp de 15 minute.

Supa de rosii

  • Se condimenteaza cu piper dupa gust, se pun taiteii si se fierb conform instructiunilor de pe pachet. La mine a durat 10 minute. Dupa acest timp supa este gata!
  • Se serveste cu patrunjel tocat marunt si cateva picaturi de ulei de masline!

Supa de rosii

Sanatate in bucate!

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *