Supa crema de leurda

Salutare dragii mei! Odata cu venirea primaverii ne transformam in caprite mancatoare de chestii verzi sa sanatoase. Am cumparat ieri primele legaturi de leurda parfumata si minunata. Eu cred ca nu stiti cat de norocosi suntem ca prin padurile noastre creste minunatia asta verde si ca la noi se consuma cu pasiune in stare proaspata si gatita. Am vazut poze puse de bloggeri culinari plecati afara care primesc, in pachet de acasa, leurda ca sa se poata bucura de ea oricunde ar fi. Cam atat de stransa este legatura bucatarilor si a oamenilor pasionati de mancare cu leurda.

Din pacate din cauza diferitelor legi de siguranta alimentara, nu prea se gateste in restaurante cu leurda. Asta pentru ca intr-un restaurant esti obligat sa cumperi legume si fructe pentru care sa se poata face trasabilitate si pentru care sa existe certificate de conformitate. Deci, cum ar fi, in principiu nu prea se poate duce nenea bucatarul sef sa cumpere de la piata de la tanti Maria leurda adunata din padure. Partea buna este ca stiu cateva restaurante si bucatari care risca un pic si pun in meniuri preparate cu leurda in sezon.

Prezentare video Supa crema de Leurda

Supa crema de leurda

By March 3, 2017

Mai gasiti pe aici o minunata salata de primavara cu leurda, o mancarica de fasole galbena cu leurda si un superb pesto cu leurda.

M-am gandit sa incerc ceva nou primavara asta si sa fac o supa crema cu legume. Am mai facut eu diverse supe creme in trecut si anul acesta mi-am promis ca fac una cu leurda. Este o supa cremoasa, cu gust de morcovi, ceapa, un pic telina si o aroma bogata de usturoi salbatic. Pentru consistenta am folosit cartofi. Pentru a imbogati gustul supei am folosit unt cremos si smantana lichida, ambele ingrediente obligatorii pentru o supa crema gustoasa si cremoasa. Pentru o extra aroma am folosit cateva firicele de nucsoara.

Ingredients

Instructions

  • Intr-o oala se incinge putin ulei de masline si se calesc morcovii, radacina de patrunjel, cartofii, telina, taiate cuburi mari si ceapa intreaga. Se calesc timp de 10 minute. Calirea legumelor are ca rol intensificarea gustului lor.

Supa crema de leurda

  • Peste legumele calite se adauga 1.5 l de apa, sare dupa gust si se lasa sa fiarba la foc potrivit, acoperite cu un capac, pentru 20 de minute.
  • Dupa ce legumele sunt fierte (mai ales morcovul si telina) se adauga leurda taiata grosier si se lasa pe foc timp de 2 minute. Se da de pe foc si se lasa sa se raceasca putin.

Supa crema de leurda

  • In functie de cat de groasa sau lichida va place supa crema acum este momentul sa mai scoateti din apa din oala.
  • Peste supa se adauga untul si se paseaza totul cu un blender vertical.

Supa crema de leurda

  • Se adauga 70 de ml de smantana lichida, nucsoara razuita fin, sare si piper. Se paseaza pana se ajunge la consistenta dorita.

Supa crema de leurda

  • Se serveste calda cu buline de smantana lichida, pesto de leurda sau crutoane.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de supe si ciorbe intrati aici.

Supa crema de dovleac cu pesto genovese Supa crema de ciuperci

Supa crema de ardei copti Supa de rosii

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (Nici un Vot)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *