Supa crema de dovleac cu pesto genovese

Supa crema de dovleac cu pesto genovese. Dragii mei am avut placere si onoarea de a-l avea alaturi de mine pe Moghazehi Mehrzad. El a fost concurent in primul sezon la Master Chef iar acum lucreaza ca bucatar. A fost foarte dragut si mi-a acceptat invitatia de a gati alaturi de mine. Am facut impreuna o supa crema de dovleac delicioasa cu pesto genovese.

Mehrzad este si blogger si puteti sa ii vedeti blogul chiar aici. Retetele prezentate aici sunt ale lui Mehrzad si a fost de acord sa le impartaseasca cu noi. Multumimmm Mehrzad!

Prezentare video Supa crema de dovleac cu pesto genovese

Supa crema de dovleac cu pesto genovese

By December 1, 2015

Pentru supa crema este important sa cumparati cel mai portocaliu dovleac cu putina pentru ca supa sa aiba o culoare cat mai intensa. Eu am cumparat un dovleac cam spalacit asa ca supa noastra nu a iesit chiar asa de portocalie.

Am facut impreuna cu Mehrzad Pesto genovese din busuioc, caju, ulei de masline, parmezan, usturoi si piper alb (pentru a nu modifica culoarea pesto-ului). Puteti sa faceti in felul acesta pesto si din patrunjel, leurda, marar, oregano sau orice alta verdeata va place. Mai exista o varianta de pesto in care se pun muguri de pin rumeniti in loc de caju. Ambele variante sunt delicioase va asigur.

Foarte important la pesto este uleiul de masline. Acesta nu trebuie sa aiba o aroma foarte puternica, acaparatoare. Puteti folosi chiar ulei din turte de masline. Iarasi cantitatea uleiului de masline este importanta. In general se pune ulei de masline cat sa acopere busuiocul in blender. Stiu ca pare mult, dar asa este proportia. Noi am folosit in jur de 250 de ml la cantitatea de busuioc si de parmezan pe care am avut-o.

Pesto odata facut se poate pastra in frigider intr-un borcan inchis timp indelungat. El se va solidifica datorita uleiului de masline. Puteti sa il folositi pentru a face niste paste geniale cu sos pesto.

Tot asa veti observa ca dupa ce faceti pesto el se va decanta ingredientele solide lasandu-se la baza si uleiul ridicandu-se deasupra. Este absolut normal, daca il amestecati veti observa ca revine la consistenta initiala.

Mehrzad a ales sa aromatizeze supa crema de dovleac cu nucsoara care a oferit o nota subtila supei. Trebuie neaparat sa incercati cu nucsoara!

Supa crema de dovleac cu pesto genovese

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 4
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Supa crema de dovleac cu pesto genovese Supa crema de dovleac cu pesto genovese

  • Dovleacul se curata de coaja si se taie in jumatate. Ii se scot semintele si se taite in bucatele potrivite.
  • Ceapa, telina si cartofii se taie in bucati mari, urmeaza sa blendati totul deci nu prea conteaza.

Supa crema de dovleac cu pesto genovese

  • Pentru aceasta supa dovleacul se poate coace in cuptor sau se poate fierbe. Noi l-am fiert pentru ca este o metoda mai rapida, dar prin coacere veti obtine un gust si o culoare mai intensa. Pentru a vedea timpul si temperatura ideala de coacere a dovleacului puteti sa intrati aici.
  • Toate legumele se pun intr-o oala, se condimenteaza cu sare si se acopera cu apa. La final puteti sa mai scurgeti din apa in care au fiert legumele daca vi se pare prea multa astfel incat supa sa nu iasa foarte lichida. Noi am folosit aproximativ 3 litri, dar depinde si de oala pe care o folositi.
  • Legumele se lasa sa fiarba acoperite cu un capac pana cand telina este moale. Ar trebui sa dureze cam 20 de minute.

Intre timp putem sa facem Pesto Genovese:

Supa crema de dovleac cu pesto genovese

  • In bolul unui chopper se pun frunzele de busuioc maruntite usor, parmezanul ras pe razatoarea mica, caju prajit, usturoi, sare, piper alb si ulei de masline (cam cat sa acopere busuiocul in vasul in care faceti, sosul acesta trebuie sa iasa usor lichid si de aceea se pune destul de mult ulei).

Supa crema de dovleac cu pesto genovese

  • Toate ingredientele aceastea se blendeaza pana cand se obtine un sos fin.

Supa crema de dovleac cu pesto genovese (6)

  • Cand legumele sunt bine fierte supa se da de pe foc. Noi am folosit toata zeama in care au fiert legumele.Peste supa fierbinte se pune untul si se blendeaza folosind un blender de mana. Se adauga branza cu mucegai (yummy), piper alb, dupa gust si o jumatate de nucsoara rasa fin si se blendeaza. La final se adauga smantana de gatit si se blendeaza pana cand se obtine o consistenta fina.

Supa crema de dovleac cu pesto genovese

  • Gustati pentru a va asigura ca este pe placul dvs. si are toate condimentele necesare.

Supa crema de dovleac cu pesto genovese

  • Supa crema de dovleac se pune intr-o farfurie pentru servit, se pune deasupra sos din loc in loc si se decoreaza dupa plac. Noi am folosit petale de flori uscate.

Supa crema de dovleac cu pesto genovese

Se serveste cu multa pofta!

Supa crema de dovleac cu pesto genovese

Supa crema de dovleac cu pesto genovese

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 4.25 out of 5)
Loading...

One Response to Supa crema de dovleac cu pesto genovese

  1. Diana

    Super supa, mai nu mi-am inghitit limba la ce gustoasa s-a primit, eu nu am gasit busuioc si am facut pesto genovese cu marar si tarhon..mmm neama neama gustos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *