Supa concentrata de pui

Supa concentrata de pui. Soc! Mister si groaza! Cam astea au fost reactiile starnite de retetele in care am folosit misterioasa Supa concentrata de pui printre ingrediente, fara sa o gatesc pe loc. Desi in straintate toata lumea a auzit de stock de pui/fond de pui sau supa de pui, se pare ca in zona cartpato-danubiano-pontica nu se stie exact de ce adauga supa de pui in preparate care nu au nici o treaba cu supa de pui cu taitei.

Dar ne e la indemana sa punem nenorocitele alea de cuburi de concentrat, pline de E-uri si conservanti nu???

Prezentare video Supa concentrata de pui

Supa concentrata de pui

By September 1, 2015

Supa concentrata de pui este o supa de pui care se face din resturi/cazaturi/tacamuri de pui, adica gaturi, aripi, spate si oase de pui. Fie cumparati tacamuri de pui, fie strangeti voi in congelator tot felul de resturi de la pui pe care i-ati dezosat, oase, bucati de piele, resturi de la fripturi etc. Cand se face o punga cam de un kg aveti suficient pentru a face supa.

Pe langa oase se mai pun si legume radacinoase, condimente si plante aromatice. Toate se fierb impreuna cateva ore pana cand toata zeama scade si obtineti o supa concentrata. Supa asta concentrata se poate folsi pe loc in preparate sau se poate pastra la congelator in recipiente mici sau in tavi de gheata. Se foloseste in loc de cuburile de concentrat de pui/vita/legume. Ofera un gust minunat preparatelor dvs. si este foarte sanatoasa.

Eu o folosesc la ostropel de pui, la noodles, la pilaf si la risotto, la sosuri si la diferite paste.

Supa aceasta concentrata se poate face din vita, din peste (pentru preparatele cu peste) sau din legume. Procedeul este acelasi. Se mai poate face rumenind toate ingredientele timp de 1 ora in cuptor si abia apoi fierte in apa timp indelungat. Eu am preferat sa le pun direct la fiert. Coacerea in cuptor are ca scop intensificarea aromelor.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 04h 00min

Ingredients

Instructions

Supa concentrata de pui

  • Oasele si resturile de pui se spala bine si se parlesc daca e cazul.
  • Legumele se taie in bucati potrivite. Unii bucatari le pun cu coaja cu tot, dar eu zic ca putem sa le decojim totusi.

Supa concentrata de pui

  • Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul de masline si se pun bucatile de carne si legumele. Se lasa la rumenit timp de 15 minute.
  • Se adauga apa cat sa acopere toate ingredientele din oala. Eu am pus aproximativ 3 litri de apa. Tot acum se adauga condimentele si legatura de patrunjel intreaga (legata cu o sfoara, nu cu elastic).

Supa concentrata de pui

  • Se lasa sa fiarba aproximativ 4 ore, la foc potrivit, pana cand supa scade si devine foarte concentrata. Daca supa scade prea mult se mai adauga cate un pic de apa.

Supa concentrata de pui

  • Dupa ce da in clocot trebuie sa adunati spuma care se formeaza la suprafata.
  • Eu a trebuit sa mai completez in timpul fierberii cu 2 litri de apa.
  • Dupa ce supa este gata se scot toate ingredientele folosind o spumiera. Supa se strecoara si se lasa sa ajunga la temperatura camerei, apoi se introduce la frigider. Dupa ce este rece se degreseaza, adunand grasimea care s-a inchegat la suprafat. Ulterior se pune in forme pentru cuburi de gheata sau in alte recipiente similare. Se adauga cate un cubulet in diverse preparate. Nu trebuie sa adaugati foarte mult pentru ca este foarte concentrata. La final am ramas cu un litru de supa.

Supa concentrata de pui

  • Ingredientele pe care le-ati folosit la supa pot fi si ele utilizate: din legume se poate face un piure, oasele sunt rasfatul cateilor, iar carnea se poate servi cu un pic de hrean sau mujdei de usturoi. In felul acesta nu risipim nimic!

Supa concentrata de pui

S-aveti pofta!

Pentru mai multe retete in care se foloseste supa concentrata de pui intrati aici.

Supa concentrata de pui Supa concentrata de pui

Supa concentrata de pui Supa concentrata de pui

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *