Buna ziua dragilor! Va transmit salutari de la mine din gradina, unde stau la aer impreuna cu un pahar de socata si ma bucur de vara. Inspirata de vremea frumoasa de afara am decis sa va scriu o reteta delicioasa. Supa Chinezeasca de Ciuperci cu Fundite de Soia. Am facut aceasta reteta impreuna cu prietenul meu Catalin, raw vegan chef si membru fondator la Asociatiei Veganilor din Romania. Am fost la el in vizita si am gatit numai bunataturi. Supa asta minunata si Sushi vegan cu legume.
Prezentare video Reteta de Supa Chinezeasca de Ciuperci cu Fundite de Soia
Supa Chinezeasca de Ciuperci cu Fundite de Soia

Supa asta este extrem de simpla si absolut delicioasa. Am folosit 3 feluri de ciuperci uscate, foarte aromate: urechi de lemn, shiitake si albe chinezesti, pe care le-am hidratat. Pentru a da un gust de legume supei noastre am folosit praz si ardei rosu. Pentru textura cateva fundite de soia. Ca sa ingrosam putin supa am folosit tapioca. Pentru extra arome am folosit drojdie uscata (care se gaseste la plafar), fulgi de chilli si sos de soia. Ca reteta sa fie super sanatoasa, in loc de ulei de floarea soarelui sau masline, am folosit ulei de cocos.
Toate ingredientele specific asiatice se gasesc in dragonul rosu, the all mighty house of the Chinese. Unele dintre ele se gasesc si la mega, dar e mult mai misto si mai ieftin in dragon.
Cam atat! Sper sa incercati si voi supa asta pentru ca este minunata!
- Prep Time : 5 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Rating
- Yield : 2
- Allergens : Soia
Ingredients
- ciuperci - 5 bucati, urechi de lemn
- ciuperci - 5 bucati, shiitake
- ciuperci - 5 bucati, albe chinezesti
- soia - 5 bucati, fundite
- praz - 1 bucata
- ardei rosu - 1 bucata
- tapioca - 2 lingurite
- drojdie - 2 linguri, inactiva
- ulei de cocos - 1 lingură
- fulgi de chili - dupa gust
- sos de soia - 1 lingura
Instructions
- Cele trei tipuri de ciuperci si funditele de soia se pun fiecare intr-un bol. Se acopera cu apa calda si se lasa la hidratat cam 20 de minute sau pana se inmoaie.
- Intr-o cratita punem uleiul de cocos si il topim. Punem rondele de praz si ardeiul tocat cubulete. Le calim pentru 5 minute. Adaugam doua linguri de apa astfel incat sa nu se arda uleiul.
- Ciupercile se maruntesc si se adauga impreuna cu funditele de soia peste legumele din cratita. Se calesc si ele vreo 7 minute.
- Se adauga apa cat sa acopere legumele si se da in clocot. Se adauga fulgi de chilli si sos de soia dupa gust.
- Dupa vreo 3 minute adaugam fulgi de drojdie inactiva, dupa gust.
- La final adaugam doua lingurite de tapioca si amestecam bine astfel incat sa nu faca cocoloase.
- Dupa ce s-a ingroasat supa oprim focul. O punem in boluri si punem deasupra rondele de praz.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete vegane delicioase intrati aici.
Pentru a vedea si alte retete gatite impreuna cu invitati intrati aici.
Pentru mai multe retete de inspiratie asiatica intrati aici.
Grozava reteta, a iesit mai bine decat ma asteptam 🙂
Ma bucur ca ti-a placut!
Buna, cu ce se pot inlocui funditele de soia? Nu am gasit in magazine, nici in cele cu specific.
Cu noodles de orez?