Buna ziua dragii mei! In aceasta frumoasa zi de primavara am decis ca ar fi optima o Supa Asiatica cu Pui si Legume. Este o supa usor diferita de ceea ce intelegem noi prin supa, ar fi si greu sa nu fie diferita. Plecam de la o supa de pui obisnuita, fara taitei sau galuste, lasam in ea legumele tocate generos, ii adaugam din belsug usturoi, ghimbir, ceapa verde, sos de soia, ulei de susan, ardei iute si o completam cu taietei de orez. Rezulta o supa delicioasa cu multe arome bogate si multe ingrediente satioase!
Prezentare video Reteta de Supa asiatica cu Pui si Legume
Supa asiatica cu pui si legume

Pentru aceasta supa m-am inspirat dintr-o reteta, bineinteles, asiatica. Reteta respectiva pornea cu supa de pui (sau stock) gata facut. Rezerva mea de stock de pui s-a epuizat si pentru ca pe la noi lumea nu este tocmai familiarizata cu acest stock de pui am decis sa fac mai intai o supa concentrata de pui pe care sa o imbogatesc cu condimente si legume gustoase si sanatoase.
Pentru a face cea mai gustoasa supa de pui am folosit un kilogram de spate de pui (spinari) si un piept de pui, pe care le-am fiert impreuna. Am vrut sa fac o supa mai concentrata.
In curand voi face pe blog si o reteta de stock de pui si va voi arata cum sa il preparati, pastrati si utilizati.
Pana una alta sa vedem ce este asa de special la aceasta supa pe care o tot laud eu aici:
Ingredients
- spate de pui - 1 kg
- piept de pui - 1 bucata
- ceapa - 1 bucata
- radacina de patrunjel - 1 bucata
- pastarnac - 1 bucata
- morcovi - 2 bucati
- ardei rosu - 1 bucata
- telina - 1/4 bucata
- ardei iute - 1 bucata
- ceapa verde - 3 fire
- ciuperci - 30 grame, urechi de lemn
- ghimbir - 1 bucata
- usturoi - 6 catei
- zahar brun - 3 lingurite
- ulei de susan - 1 lingura
- sos de soia - 3 linguri
- sare - 1/2 lingurita
- piper - dupa gust
- Pentru servit:
- taitei de orez - 200 grame
Instructions
- Pieptul de pui si spinarile se pun la fiert in 3 litri de apa rece. Doar vrem sa facem o supa concentrata nu? Tot acum punem si ceapa alba, intreaga si lasam sa fiarba la foc potrivit pentru 45 de minute, spumand de fiecare data cand este nevoie.
- Urechile de lemn se spala si se lasa la hidratat, acoperite cu apa calda timp de 15 minute, inainte de a le pune in supa.
- Dupa ce puiul este bine fiert se scoate din supa si se lasa sa se tempereze.
- In oala cu supa se pun morcovii, telina, pastarnacul, radacina de patrunjel si ardeiul rosu tocate dupa preferinte (cuburi, rondele, fasii, mai mari sau mai mici). Se lasa la fiert timp de 15 minute. Nu vrem sa fie fierte complet. Mie imi place sa le simt usor crocante in aceasta supa.
- Puiul racit se dezoseaza si carnea se taie in cubulete.
- Dupa ce legumele sunt fierte se pun cubuletele de pui inapoi in oala impreuna cu urechile de lemn scurse de apa.
- Separat se pun vreo 2 litri de apa la fiert si atunci cand colocotesc se pun taiteii de orez si se lasa in apa fiarta timp de 3-4 minute, acoperiti cu un capac si apoi se scurg.
- In supa putem adauga acum sosul de soia, ghimbirul si ardeiul iute tocat marunt, uleiul de susan, zaharul brun, usturoiul pisat, un pic de sare si un pic de piper macinat. Se mai lasa sa fiarba 15 minute si se gusta de sare.
- Intr-un bol se pun taitei de orez, deasupra se pune supa si se presara ceapa verde tocata marunt.
- Se savureaza fierbinte.
Pofta mare!
Leave a Reply