Sufleu de vanilie

Salutare! Peste aproximativ o saptamana o sa fie Ziua Indragostitilor, iar apoi urmeaza Dragobetele, asa ca am decis sa va propun doua retete de desert cu care sa va surprindeti persoana iubita cu aceasta ocazie. Primul desert este Sufleu de Vanilie. Este foarte simplu de facut, daca urmati intocmai instructiunile din reteta, si foarte rapid. In plus puteti sa pregatiti compozitia inainte si sa o tineti la frigider pana in momentul coacerii.

Prezentare video Reteta de Sufleu de Vanilie – Vanilla Souffle

Souffle de vanilie

By February 8, 2015

Eu am decis sa va prezint Sufleu de vanilie si nu de ciocolata, chiar daca iubirea este asociata cu ciocolata, nu cu vanilia. Este un desert mai usor si poate mai elegant. In reteta nr.2 folosim si ciocolata.

Pentru aceasta reteta aveti nevoie de ramekins sau vase ceramice rezistente la cuptor. Nu cunosc denumirea lor in romana. Sufleul este un preparat care se serveste in vasul in care a fost copt, de aceea este nevoie de aceste vase ceramice.

De asemenea sufleul este un desert care se dubleaza in volum in timpul coacerii si se reduce in volum in cateva minute dupa ce l-ati scos de la cuptor. Pentru a avea efectul scontat trebuie sa il serviti imediat dupa coacere pentru ca altfel se lasa si efectul de wow dispare complet.

Pana si sufleul meu s-a lasat pana am apucat sa termin de filmat si de pozat.

Sa vedem ingredientele:

Ingredients

Instructions

Sufleu de vanilie

  • Mai intai trebuie pregatite vasele ceramice. Folosind o pensula si unt la temperatura camerei se unge interiorul vaselor ceramice, de la baza in sus. Trebuie sa le ungeti uniform astfel incat sufleul sa creasca uniform. Apoi se imbraca interiorul vaselor ceramice cu zahar.

Sufleu de vanilie Sufleu de vanilie

  • Pregatiti sosul alb pentru sufleu: intr-o craticioara cu fundul gros se topeste untul. Odata incins se adauga faina si se amesteca bine pana cand faina se ingroasa.

Sufleu de vanilie Sufleu de vanilie

  • Oala se da de pe foc si se adauga treptat laptele cald subtiind compozitia din oala. Adaugati treptat si mixati foarte bine pentru a nu ramane cocoloase.
  • Compozitia se pune din nou pe foc si se lasa pana cand ajunge la punctul de fierbere. Se da de pe foc si se adauga sarea si esenta de vanilie.

Sufleu de vanilie Sufleu de vanilie

  • Se separa ouale.
  • Se adauga cate un galbenus pe rand in compozitie, mixand foarte bine. Este ideal sa lasati sosul sa se raceasca un pic inainte de a adauga galbenusurile.
  • Compozitia pentru sufleu se muta din oala in care ati gatit-o, intr-un bol, astfel incat lichidul sa nu se evapore.
  • Separat se bat albusurile spuma si apoi se incorporeaza zaharul pana cand se obtine o compozitie ca de bezele.
  • Albusurile batute spuma se incorporeaza treptat peste compozitie, amestecand de jos in sus.

Sufleu de vanilie Sufleu de vanilie

  • Compozitia pentru sufleu se toarna in mod egal in vasele ceramice. Se curata marginile vaselor ceramice astfel incat sufleul sa creasca egal.

Sufleu de vanilie

  • Se coace in cuptorul incins la 200 de grade intre 12-15 minute pana cand sufleul este crescut bine si rumen desupra.
  • La mine a durat fix 13 minute pana cand sufleul a fost gata.

Sufleu de vanilie Sufleu de vanilie

  • Se serveste cu zahar pudra.

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 3.67 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *