Stufat de Primavara cu Pui

Salutare tuturor! Pentru ca la inceputul primaverii am fost fata harnica si am pus ceapa si usturoi verde in solar, acum  acestea au crescut mari si sunt bune de recoltat. Dupa ce am facut o multime de salate si omlete m-am gandit ca as putea sa pregatesc un stufat de primavara. Stufatul este acea mancare facuta in principal cu usturoi, ceapa verde, patrunjel, existand si variante cu marar sau spanac.

Cea mai populara varianta de stufat este cea cu carne de miel, dar m-am gandit ca anul acesta sa pregatesc si varianta cu pui. Este ceva mai light si foarte gustoasa!

Stufat de Primavara cu Pui

By April 13, 2020

Secretul pentru un stufat reusit este sa nu gatim in exces ceapa si usturoiul verde. Acestea sunt foarte crude si daca le gatim excesiv se vor topi si stufatul va fi unul lipsit de textura. Mie chiar imi plac ceapa si usturoiul doar putin gatite si usor, usor crocante.

Prietenii de la Delikat m-au provocat sa va prezint reteta asta pentru ca este o perioada in care cu totii gatim acasa mai mult ca niciodata, mai ales retete rapide si delicioase!Acum, mai mult decat oricand, este momentul perfect de reconectare cu familia, de cunoaștere și mai presus de comunicare cu cei dragi. Iar cu cei dragi aflati la distanta, ne „vedem” virtual 😊Gustul de acasa, de care ne bucuram cu totii zilele acestea, este de fapt gustul bucuriei de a fi impreuna acasa.

Sper sa va placa!

stufat de pui

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

  • Intr-o tigaie incapatoare incingem putin ulei de masline si rumenim pieptul de pui taiat in cubulete si condimentat cu sare si piper.
  • Dupa ce e rumenit frumos il scoatem din tigaie.
  • In grasimea ramasa in tigaie calim ceapa alba tocata marunt pentru 5/6 minute.
  • Apoi adaugam partea alba de la usturoi si ceapa verde. Amestecam si o lasam sa se gateasca pentru 3 minute. Adaugam vinul si il lasam pana se evapora.
  • Punem puiul inapoi in tigaie, adaugam rosiile conservate si lasam sa se gateasca pentru 5 minute. Adaugam 2 lingurite de Delikat Bulgarasi de Savoare gust de Gaina, piper dupa gust si amestecam.
  • Apoi adaugam partea verde de la ceapa si usturoi si le lasam pana se inmoaie putin.
  • Potrivim de gust si, daca e pe placul nostru, putem servi acest delicios stufat.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete cu pui intrati aici.

Pentru mai multe retete de primavara intrati aici.

Mancare de Stevie cu LeurdaSupa crema de leurda

Pesto de leurdaSpaghete cu pesto vegetarian de leurda si ciuperci

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *