Stufat de miel

Stufatul de miel este un preparat traditional romanesc care se pregateste primavara, atunci cand gasim ceapa verde si usturoi verde din belsug, si cand mielul se afla in mai toate galantarele. Puteti pregati stufatul si cu carne de ied, de porc, de peste (crap), daca nu sunteti printre amatorii de miel. La mine acasa se prepara de obicei cu piept de porc, dupa gustul tatei, dar mie una nu prea imi place cu piept de porc pentru ca mi se pare prea gras, asa ca prefer stufatul cu miel.

Prezentare video Reteta de Stufat de Miel

Stufat de miel

By April 17, 2014

Initial stufatul (ca si mancarea de bame) se afla printre preparatele din care nici nu vroiam sa gust atunci cand eram mica si mofturoasa. Iata ca timpul a trecut, am devenit o mancacioasa pe care nu o crede mai nimeni ca mananca, si mananc si stufat, si bame, ba chiar si jumari. E ceva delicios in combinatia de ceapa verde si usturoi verde, calite impreuna cu un pic de condimente, bulion si carne de miel.

Fir-ar sa fie ca poftesc aici, cand va scriu reteta, la stufat desi am mancat zilele trecute. V-am zis ca sunt mancacioasa!

Prep Time : 20 minutes. Cook Time : 60 minutes Yield : 2 Allergens :

Rating 4 stars - based on 3 review(s)

Ingredients


Instructions

  • Toate legumele si verdeturile se spala foarte bine. Aveti grija sa spalati foarte bine ceapa si usturoiul verde in locul acela de unde pornesc extremitatile verzi (si unde se termina partea alba) ¬†unde se strange de obicei pamant. Sa nu va treziti cu suprize cand tocati.
  • Ceapa alba se toaca marunt. La fel si patrunjelul si mararul.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • Ceapa si usturoiul verde se toaca, de data aceasta pe diagonala, in bucati cam de 4 centimetri lungime. Ideea e sa nu le tocati marunt, ci lunguiete. Daca nu vor avea 4 centimentri nu e sfarsitul lumii ca si eu (si probabil majoritatea gospodinelor) le tai la ochi.

Stufat de miel Stufat de miel

  • Carnea de miel de taie in bucati potrivite, ca pentru tocanita daca vreti.
  • Intr-o cratita incapatoare se incinge uleiul. In se calesc ceapa si usturoiul verde cinci minute (nu trebuie sa se inmoaie foarte tare, la final sa ramana cat de cat intregi). Apoi se scot cu o spumiera intr-un bol.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • In uleiul ramas in cratita puneti la prajit carnea de miel, frumos taiata in cubulete, si ceapa tocata marunt.
  • Dupa ce capata o culoare rumenie se acopera cu apa calda si se lasa sa fiarba la foc molcom timp de 30 de minute. In prealabil puneti o craticioara cu apa la fiert pentru a o avea pregatita pentru acest moment.

Stufat de miel Stufat de miel

  • Dupa ce sosul a scazut si au trecut cele 30 de minute, puneti inapoi in oala ceapa si usturoiul calite si adaugati boabele de piper. Amestecati si lasati asa cinci minute.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • Faina se amesteca cu bulionul si se pune in stufat, impreuna cu sare si piper macinat.

Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel Stufat de miel

  • Se mai lasa pe foc cinci minute apoi se da la o parte si se pun mararul si patrunjelul tocate fin.

Stufat de miel Stufat de miel

  • Stufatul nostru se serveste cald, chiar cu salata daca va place.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 4.00 din 5 voturi)
Loading...

One Response to Stufat de miel

  1. Diana

    eu l-am facut cu carne de porc s-a primit foarte bun si cu salata Caslaw ca garnitura

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *