Salutare dragilor! M-am gandit sa va prezint cea mai simpla varianta de a pregati delicioase Strudele cu Mere si Nuci. Strudele sunt printre deserturile preferate ale tatalui meu si le cumpara mereu de la patiserie. M-am gandit sa incerc sa le fac eu acasa pentru sunt super crocante si absolut delicioase. Exista o reteta autentica de strudele pe care o puteti gasi pe net in care vi se explica cum sa faceti aluatul de la zero si sa il intindeti in foi aproape invizibile. Suna delicios, dar cred ca dureaza 5 ore sa faci un strudel. Asa ca eu am gasit o varianta prin care trisam putin si folosim foi subtiri de placinta in loc de aluatul acela migalos.
Prezentare video Strudel cu Mere si Nuci
Strudel cu Mere si Nuci

Pentru a face o tava intreaga de strudele va ajunge un pachet de foi de placinta. Eu am facut 3 rulouri mari pentru ca imi place ca strudele sa fie crocante asa ca am folosit mai multe foi la un strudel. Bineinteles puteti sa impartiti numarul de foi in cat vreti dvs. pentru a face mai multe rulouri.
Pe langa mere am pus si cateva nuci tocate grosier pentru ca dau un extra strat de crocanteala atunci cand musti din strudelul ala aromat cu mere! Imi ploua in gura!
Sa ne apucam de treaba!
- Prep Time : 30 minutes
- Cook Time : 30 minutes
- Yield : 6
Ingredients
- foi de placinta - 1 pachet
- mere - 6 bucati, 1 kg
- nuci - 200 grame
- unt - 200 grame
- zahar - 150 grame
- gris - 50 grame
- suc de lamaie - 1/2 lamaie
- scortisoara - 1/2 lingurita
Instructions
- Decojim merele si le tocam in cubulete.
- Le punem intr-o cratita si adaugam zaharul si sucul de lamaie.
- Punem pe foc si le lasam pana cand scad, cam 10-12 minute. Apoi adaugam grisul si nucile maruntite. Amestecam bine si dam de pe foc.
- Adaugam scortisoara si amestecam.
- Desfacem pachetul de foi si ungem pe rand 3 foi cu unt topit. Le pliati la mijloc rand pe rand ca sa nu fie nevoie sa le ridicati de acolo.
- Puneti intr-un capat al foilor o treime din compozitia de mere si rulati. Impaturiti la capete si mutati intr-o tava unsa cu unt.
- Procedati in felul asta pana rulati toate foile si terminati compozitia de mere.
- Crestati rulourile din loc in loc pe diagnonala si le ungeti cu unt topit.
- Coacem rulourile in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana se rumenesc frumos.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete dulci intrati aici.
Leave a Reply