Spuma de capsuni

Spuma de capsuni este un desert foarte popular pe la noi. Este super usor de facut si este foarte light, combinatia de capsuni maruntite si frisca fiind usoara ca un fulg. Exista doua feluri de spuma de capsuni. O reteta care se face doar cu albusuri batute si capsuni, si o reteta in care se foloseste si frisca, ca aceasta pe care o scriu eu acum.

Eu am ales sa adaug si frisca pentru ca da spumei de capsuni o consistenta mai pufoasa.

Prezentare video Reteta de Spuma de Capsuni

Spuma de capsuni

By June 23, 2014

Dupa cum spuneam se face super usor. Este pacat ca acum vara cand  este sezonul capsunilor sa nu le folositi in tot felul de preparate, de la gemuri si dulceturi, la torturi, cheesecake, prajituri, milk shake, inghetata si altele cate or mai fi.

Sa vedeti deci cat de usor se face spuma de capsuni:

  • Prep Time : 20 minutes
  • Rating 5 stars - based on 2 review(s)
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  • Capsunile trebuie maruntite mai intai. Eu am ales sa le strivesc folosind o furculita. Puteti sa le tocati marunt sau sa le dati la blender (dar cred ca se vor transforma intr-un fin piure).

Spuma de capsuni Spuma de capsuni

  • Albusurile se bat spuma tare si se mixeaza impreuna cu zaharul. Se adauga capsunile maruntite si se mai mixeaza putin.

Spuma de capsuni Spuma de capsuni Spuma de capsuni

  • Separat se bate si frisca.
  • Frisca se incorporeaza peste amestecul de albus si capsuni.

Spuma de capsuni Spuma de capsuni

  • Se da la rece inainte de servire.
  • Eu am ales sa servesc spuma de capsuni cu doua napolitane vieneze si o capsuna proaspata.

Spuma de capsuni

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *