Spanac cu pui

Buna! Astazi facem Spanac cu pui, o reteta simpla, gustoasa si sanatoasa. Cu totii stim ca spanacul contine mult fier si multe alte vitamine, minerale and all sorts of healthy shit. Dar sa fim seriosi nu il gatim pentru ca e sanatos, ci pentru ca ne place gustul. Nu? Adica eu una nu ma pot convinge sa mananc o gramada de lucruri care nu imi plac doar pentru ca sunt sanatoase (catina, 2 litri de apa pe zi, sfecla, telina, etc, we all have them).

Prezentare video Reteta de Spanac cu Pui

Spanac cu pui

By June 22, 2015

Sa va mai spun o chestie legata de spanac: urasc sa il curat si sa il spal pe cel proaspat, dureaza 1000 de ani de fiecare data. Stiu ca e mai bun proaspat si mai gustos si ies curcubee de fiecare data cand cumparam produse locale in locul celor corporatiste. Dar zau asa! Am stat intr-o zi 3 ore sa curat doua pungi de spanac din care am facut o olicica de mancare. Putina rau!

Acestea fiind spuse am decis sa imi usurez viata si sa folosesc spanac congelat in mancare si baby spinach in salate. Easy peasy!

Spanacul meu e cu pui rumenit in tigaie. Puteti sa il faceti si cu pui fiert. Evident ca puiul rumenit e mai gustos iar cel fiert are o culoare albicioasa (sau cel putin asa arata acela pe care il facea mama cand eram mica si la care ma strambam grav). Optiunea voastra!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Spanac cu pui

  • Pieptul de pui se taie in cubulete. Eu am cumparat fasii de piept de pui deci a mers mai repede.

Spanac cu pui Spanac cu pui

Spanac cu pui Spanac cu pui

  • Cubuletele se condimenteaza cu piper, boia dulce si sare. Puteti folosi si alte condimente.
  • Eu am gatit in doua tigai ca sa mearga mai repede, dar puteti sa le faceti si pe rand. Am impartit uleiul de masline intre cele doua tigai si l-am incins. Intr-una am pus puiul si l-am lasat sa se rumeneasca timp de 20 de minute pana cand a fost bine patruns si in cealalta am calit ceapa tocata marunt timp de 10 minute.
  • Dupa ce ceapa este gata se adauga spanacul si se caleste timp de 15 minute. Cu cat gatiti spanacul mai putin cu atat culoarea verde ramane mai intensa.

Spanac cu pui Spanac cu pui

Spanac cu pui Spanac cu pui

  • Cubuletele de pui rumenite se pun peste spanac impreuna cu sucul de rosii, sare, piper, cateii de usturoi trecuti prin presa. Se amesteca totul si se mai lasa pe foc 10 minute. Gustati pentru a va asigura ca este pe gustul vostru.

Spanac cu pui

  • Se opreste focul si se adauga mararul tocat marunt. Se lasa un pic sa se tempereze si se serveste!

Spanac cu pui

Pofta mare!

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (9 voturi, media: 4.44 din 5 voturi)
Loading...

9 Responses to Spanac cu pui

  1. darya

    Arata fff bn si rapid de facut.tot suntem in era ”pe repede inainte” si toate trebuie facute pe viteza ca nu avem timp.am sa il incerc si eu azi. 👏👏👏👏👏👌👌

    • Camelia Juganaru

      Sa imi spui cum ti se pare reteta! Spor!

  2. Nicol

    Super bun!😘😘😘

    • Camelia Juganaru

      Multumesc!

  3. Edi

    Se pot adauga si ciuperci in mancare? Sau o sa aiba alt gust? (daca da, in ce moment le adaug, dupa ce s-a gatit spanacul sau odata cu el in tigaie?)

    • Camelia Juganaru

      Se pot adauga si ciuperci. Mancarea va avea gust de spanac si de ciuperci bineinteles. Le puteti adauga odata cu spanacul.

  4. Marinela

    Este pentru prima dată cand mănânc spanac. Am decis azi să încerc văzând în piață că foarte multa lume cumpără și nu știam ce e așa special la el. Am căutat pe net rețete si am dat peste aceasta care mi sa părut ce-a mai interesant având și pui. Mi-a luat cam mult, dar a meritat.
    Vreau să vă mulțumesc că ați postat această rețetă, este nemaipomenită, o ador😍😍😍

    • Camelia Juganaru

      Ma bucur ca ti-a placut reteta. Spanacul proaspat mi se pare un adevarat calvar la spalat. Trebuie sa recunosc ca il prefer pe cel congelat pentru ca nu mi se pare ca ar fi mare diferenta de gust. Spor!

  5. Tea

    La inceput, trebuie sa recunosc, ca am fost sceptica despre reusita acestei retete, dar surpriza! A iesit o mancare delicioasa, sanatoasa si satioasa! Eu am adaugat si ciuperci, a iesit o nebunie! Multumesc pentru reteta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *