Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

Salutare dragilor! Va eram datoare cu inca o reteta minunata facuta impreuna cu Cristian Serb, castigatorul primului sezon al emisiunii Chefi la Cutite. Cristi a acceptat invitatia mea de a gati impreuna si a venit alaturi de mine pentru a bucatari. El a facut mai intai o delicioasa Dorada Mediteraneana, servita cu legume, ardei copti, masline si un fel de sos de legume. A fost o reteta delicioasa care trebuie musai incercata. Dupa acea dorada am facut impreuna Spaghete cu Somon si spuma de conopida, servite cu mozzarella tempura si icre rosii.

Este o reteta mai speciala, care scoate din anonimat clasicele paste cu somon. Si se mai face si super usor.

Prezentare video Reteta de Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

By February 7, 2017

Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

Practic el a facut o spuma de conopida (o crema aerata, super delicioasa), peste care a servit spaghete foarte subtiri, simple, trase la tigaie cu putin ulei, impreuna cu cubulete de somon, gatit perfect la tigaie, roz la mijloc. Alaturi a mai pus felii de conopida super subtiri, crocante si mozzarella tempura. Aceasta mozzarella tempura insemna cuburi de mozzarella date printr-un amestec de faina si apa (asta fiind tempura) si prajite in baie de ulei. Mozzarella capata o crusta crocanta la exterior si la interior se topeste intr-o minunatie cremoasa si delicioasa.

Toate acestea au fost acompaniate de delicate icre de somon si micro greens. Trebuie sa gatesc si eu reteta asta din nou pentru ca imi este super pofta. Sper ca am reusit sa va transmit si voua cat de misto sunt aceste paste!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  • Cristian a inceput aceasta reteta cu tocatul legumelor. A tocat grosier ceapa, morcovul si telina apio.

Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

  • Intr-o oala am incins 50 de ml de ulei de floarea soarelui si o lingura de unt. Se adauga legumele tocate si se calesc.  Cristian ne recomanda sa condimentam legumele in primele minute ale gatirii astfel incat gustul sa se intensifice.

Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

  • Conopida se desface, se spala si se lasa in apa cu putina sare timp de 10 minute. Operatiunea aceasta are rolul de a curata conopida de orice impuritate.
  • Conopida se marunteste, se adauga peste legumele din oala si se caleste timp de 5 minute.
  • Se adauga vin alb si se lasa pana cand alcoolul din vin se evapora. Apoi se acopera legumele cu apa si se lasa pana cand morcovul este bine fiert. Ar trebui sa dureze 15 minute.
  • Intre timp se pregateste somonul: fileul de somon se curata de piele si de grasime. Apoi se taie in segmente.
  • Dupa ce legumele s-au fiert se adauga smantana lichida si se mai lasa sa fiarba timp de 3 minute. Se condimenteaza cu nucsoara si sare. Dupa acest timp se lasa sa se raceasca putin si se blendeaza.

Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

  • Mozzarella se taie in cuburi egale pentru tempura.
  • Tempura se prepara astfel: intr-un bol se amesteca faina si apa, cu un tel. Consistenta amestecului este perfecta atunci cand compozitia "ramane" pe deget.
  • Cuburile de mozzarella se dau mai intai prin amidon si apoi se pun in amestecul de faina si apa.

Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

  • Se pune la fiert un litru de apa impreuna cu o lingurita de sare grunjoasa. Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet.
  • Separat intr-o craticioara/tuci se pune la incins ulei pentru tempura. Se prejeste in baie de ulei.
  • Intr-o tigaie incinsa se pune somonul uns in prealabil cu ulei. Se rumenesc cuburile de somon timp de 30 de secunde pe fiecare parte. Se pastreaza la cald.
  • In uleiul incins se prajesc bucatelele de mozzarella. Uleiul trebuie sa fie foarte bine incins. Se prajesc pana cand se rumenesc usor. Nu le tineti prea mult pentru ca riscati ca mozzarella sa curga.
  • Pastele gatite se trag putin la tigaie in ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si putin piper.

Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

  • Urmeaza montarea farfuriei: in centrul farfuriei se pune un polonic de spuma de conopida. Apoi se pun spaghetele aranjate intr-o maniera estetica, cuburile de mozzarella tempura, somon rumenit, felii de conopida subtire rumenite putin. Se decoreaza cu icre de somon, micro greens si se serveste cu multa pofta!

Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

Pofta mare!

Pentru mai multe retete realizate de invitatii GatesteUsor.ro va invit sa intrati aici.

Pentru mai multe retete cu peste si fructe de mare aruncati un ochi aici.

Si pentru mai multe idei de paste intrati aici.

Dorada Mediteraneana Tort cu Mousse de Ciocolata neagra si Fructe de padure

 Tort cu pere, migdale si ciocolata Supa crema de dovleac cu pesto genovese

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *