Spaghete cu pesto vegetarian de leurda si ciuperci

Buna ziua dragilor! Gata! Ma convertesc! Trec la vegetarianism! In fiecare primavara cand natura se inverzeste zau ca imi vine sa ma fac vegana! Salata prospata crocanta, ridichii rosii, leurda, stevie, banuti, ceapa si usturoi verde, si multe alte minunatii verzi. Cum sa iti mai vina sa manaci carne cand totul este atat de verde in jur. Cam asa mi se intampla in fiecare primavara. Apoi apare un gratar delicios, niste chfitele sau un muschi de vita si imi trece.

In momentul de high primavaratec pregatesc tot felul de salate si mancaruri cu verdeturi de sezon. Astazi vorbim despre niste deliciose Spaghete cu sos Pesto de leurda, vegetarian si ciuperci.

Prezentare video Spaghete cu pesto vegetarian de leurda si ciuperci

Spaghete cu pesto vegetarian de leurda si ciuperci

By March 7, 2017

Sunt niste paste tare simpatice, super usor de facut, perfecte in combinatie cu Pesto  Vegetarian de Leurda si Ciuperci. Pentru pesto de leurda, varianta clasica, cu parmezan, intrati aici. Atunci cand a Mehrzad a fost pe la mine sa gatim a facut un delicios pesto de busuioc cu caju. Trebuie sa incercati si reteta aceea pentru ca este delicioasa!

Reteta aceasta este 100% vegetariana si perfecta pentru zilele de post.

Pesto este un sos italienesc, facut cu verdeturi, seminte (muguri de pin, alune, nuci) usturoi,  parmezan sau pecorino. Este un sos delicios, care merge extraordinar cu paste. Cel mai popular este sosul pesto de busuioc.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Yield : 2

Ingredients

Instructions

Spaghete cu pesto vegetarian de leurda si ciuperci

  • Ciupercile se taie in lamele. Puteti sa folositi orice fel de  ciuperci doriti.
  • Doi litri de apa se pun la fiert pentru paste.

Spaghete cu pesto vegetarian de leurda si ciuperci

  • Se incinge o tigaie incapatoare si se calesc in ea ciupercile timp de 5 minute. Daca folositi mai multe ciuperci este bine sa aveti grija sa nu le ingramaditi in tigaie pentru ca nu vor deveni crocante.
  • Dupa ce apa da in clocot se pune sarea si se fierb pastele conform indicatiilor de pe pachet. La mine a durat 8 minute din momentul in care apa da in clocot.
  • Cat timp se gatesc ciupercile si pastele putem sa facem pesto.
  • In bolul unui chopper se pun semintele de pin si se maruntesc bine.

Spaghete cu pesto vegetarian de leurda si ciuperci

  • Peste ele se pun frunzele de leurda, 100 de ml de ulei de masline si se continua pasarea. Sosul se condimenteaza cu sare si piper si se mai amesteca putin. In functie de consistenta pe care o doriti pentru sos puteti sa puneti mai mult sau mai putin ulei de masline.

Spaghete cu pesto vegetarian de leurda si ciuperci

  • Peste ciuperci se adauga doua polonice din apa in care au fiert pastele si trei liguri de pesto.
  • Se lasa la foc mic pana cand sosul scade putin si se leaga. Se condimenteaza cu putina sare si piper. Nu exagerati cu sarea pentru ca spaghetele au fiert in apa sarata si pesto a fost si el condimentat.
  • Se adauga spaghetele, se amesteca bine cu sosul si se mai lasa 1 minut pe foc.
  • Se servesc calde cu multa pofta!

Spaghete cu pesto vegetarian de leurda si ciuperci

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de paste intrati aici.

Paste cu ardei iute si usturoi Paste carbonara

Paste cu somon si vin alb Paste cu vinete

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *