Spaghete cu chiftelute

Buna tuturor! La multi ani de Ziua femeii ca doar este 8 Martie. Cu aceasta ocazie sa va prezint si eu reteta mea de Spaghete cu chiftelute. Asta asa in seria retetelor internationale, ca doar nu prea vezi pe la noi spaghete cu chiftele. Dar asa-mi place mie. Ba o ciorba, o sarma, o supa chinezeasca, niste spaghete, un cheesecake sau mucenici. Cate un pic din toate.

Acum ca imi dau seama mai bine nu e asa de greu sa arunci cateva spaghete fierte intr-un bol cu chiftele marinate.

Prezentare video Reteta de Spaghete cu Chiftelute – Spaghetti with Meatballs

Spaghete cu chiftelute

By March 8, 2015

Amicul google ne spune ca aceste spaghete cu chiftele sunt o creatie a imigrantilor italieni in America, dar ca de fapt s-ar gasi si in sudul Italiei. Una peste alta combinatiile acestea, bucataria asta fusion, daca pot sa ii spun asa, adusa de imigranti si combinata cu traditiile autohtone, mi se pare geniala. Salivez la emisiunile de travel&cooking care prezinta chestii de genul asta. Chiar am vazut una despre un festival de gulas in America, intr-o zona plina de imigranti iubitori de kurtos si palinca. Genial.

Pacat ca pe la noi cu imigrantii mai greu. Sau ma rog nu cred ca se va naste nici un fusion din sarmale si taitei de orez.

Oricum reteta aceasta merita facuta, chiar daca este un pic mai laborioasa. De fapt poate fii o idee foarte buna despre utilizarea chiftelelor care s-au racit (stim cu totii ca sunt mai bune calde). Si e gustoasa, genul ala de mancare dupa care mai poftesti. Sa fie doar o coincidenta prezenta chiftelelor prajite?

Sa vedem ingredientele:

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 60 minutes
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Spaghete cu chiftelute

Spaghete cu chiftelute

Cel mai bine este sa incepeti cu compozitia pentru chiftelute:

  • Carnea se amesteca cu parmezan ras, pesmet, sare, piper, lapte, usturoi pisat si oua. Se omogenizeaza foarte bine compozitia si se formeaza cele mai mici chiftele pe care le puteti face. Serios. Mici, mici de tot. Eu am facut primele 5 chiftelute mai mici, dupa care am progresat incet catre chiftelute de dimensiunea unor perisoare. Apoi am revenit. Am facut chiftelute de varii dimensiuni, dar nu conteza ca tare bune au fost. Asa, sa continuam.

Spaghete cu chiftelute Spaghete cu chiftelute

Spaghete cu chiftelute Spaghete cu chiftelute

Spaghete cu chiftelute Spaghete cu chiftelute

Spaghete cu chiftelute Spaghete cu chiftelute

Spaghete cu chiftelute Spaghete cu chiftelute

  • Dupa ce ati terminat de format chiftelutele, dureaza un pic, incingeti intr-o cratita uleiul de masline si prajiti chiftelutele pe toate partile pana cand se rumenesc. Aveti grija sa nu le uscati prea tare. Mie mi-au iesit vreo 3 farfurii pline de chiftelute mititele (crude).

Spaghete cu chiftelute

  • In uleiul ramas in cratita adaugati ceapa tocata marunt si caliti-o timp de 5-7 minute pana cand se inmoaie.

Spaghete cu chiftelute Spaghete cu chiftelute

Spaghete cu chiftelute Spaghete cu chiftelute

Spaghete cu chiftelute Spaghete cu chiftelute

Spaghete cu chiftelute

  • Apoi se adauga sucul de rosii, zaharul, sarea si usturoiul pisat. Sosul se lasa sa clocoteasca timp de 10 minute.
  • Se condimenteaza cu piper, se adauga patrunjel si busuioc tocat marunt si chiftelele prajite. Se lasa aproximativ 20 de minute, la foc potrivit, sa se imprieteneasca chiftelele si sosul.
  • Intre timp puneti apa la fiert pentru paste in care aruncati o lingurita de sare grunjoasa. Cand da in clocot puneti pastele si fierbeti-le conform timpului indicat pe pachet.

Spaghete cu chiftelute Spaghete cu chiftelute

Spaghete cu chiftelute

  • Cand pastele si sosul sunt gata puneti-le impreuna intr-o farfurie adanca, presarati din belsug parmezan si busuoic proaspat si savurati cu multa pofta.

Spaghete cu chiftelute

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

2 Responses to Spaghete cu chiftelute

  1. nicoleta

    buna

    in majoirtatea mancarurilor pui suc de rosii. de unde-l cumperi? ce marca recomanzi?

    • Camelia Juganaru

      In general in recomand pe cel facut in casa, dar daca nu am suc facut in casa folosesc din acela de la Mutti sau Cirio.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *