Salutare dragilor! I’m on fire these days! 3 retete noi noute pe blog! Astazi Spaghete Carbonara cu Bacon si Dovlecei! Voiam sa vad cum arata pastele imortalizate cu noua camera Lumix de la Pansonic. Imi era tare pofta de niste paste pentru ca nu prea am mai facut in ultima perioada. Stiti voi de cand ma laud ca mergem la sala am lasat-o mai moale cu pastele, faina, cartofii, etc. Dar mi-am permis un rasfat. Sosul Carbonara este printre perferatele mele impreuna cu paste si m-am gandit ca impreuna cu dovlecei ar merge foarte bine.
Prezentare video Spaghete Carbonara cu Bacon si Dovlecei
Spaghete Carbonara cu Bacon si Dovlecei

Pentru reteta asta am folosit linguine, care's preferatele mele ever, dar se pot folosi bineinteles si orice alt fel de paste. Bacon taiat marunt, zucchini feliat, cea mai mica ceapa rosie, coaja de lamaie, si sosul carbonara cu oua, smantana de gatit si muuult parmezan.
Daca va simtiti harnici puteti incerca sa faceti si pastele de la zero urmand aceasta reteta.
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 15 minutes
- Yield : 4
- Allergens : Albus de Ou, Galbenus de Ou
Ingredients
- paste - 300 gr, linguine
- dovlecei - 2 bucati mici
- ceapa rosie - 1 bucata mica
- coaja de lamaie - de la 1/2 lamaie, rasa fin
- bacon - 150 de gr
- sare grunjoasa - 3 lingurite
- oua - 2 bucati
- parmezan - 100 de gr
- smantana pentru gatit - 150 de gr
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- ulei de masline - cateva picaturi
Instructions
- Pastele se fierb conform indicatiilor de pe pachet. Regula e simpla: 100 de gr de paste se fierb intr-un litru de apa impreuna cu o lingurita de sare grunjoasa. La mine au fiert 8 minute. Dupa ce au fost gata le-am scurs de apa.
- Intr-o tigaie mare se incing cateva picaturi de ulei de masline si se rumenesc fasiile de bacon.
- Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa si ea sa inmoaie.
- Vine randul dovleceilor taiati pe jumatate si apoi in felii subtiri. Se lasa vreo 7-8 minute.
- Separat intr-un bol se bat ouale cu un praf de sare si unul de piper. Se amesteca cu parmezanul dat pe razatoarea mica si smantana lichida.
- Pastele gatite se adauga in tigaie impreuna cu doua polonice din apa in care au fiert.
- Se amesteca bine, se mai lasa 1 minut si se da de pe foc.
- Imediat se aduaga sosul facut mai devreme si se amesteca bine, bine.
- Se servesc calde cu extra parmezan deasupra si verdeturi.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete delicioase cu paste intrati aici.
#LumixCulinary #ExperienceFresh #LumixPolska
Leave a Reply