Souffle cu ciocolata

Salutare dragilor! Souffle-ul este un desert foarte popular in lumea intreaga. Nu e chiar asa o mare surpriza ca inventatorii acestui desert minunat sunt francezii. Souffleul este un desert bazat pe spuma coapta, oua, faina, unt si lapte din care se face un sos Bechamel. Albusurile batute bine asigura cresterea specifica suffleului si ii dau o textura aerata.

Secretul unui souffle reusit este respectarea cu sfintenie a proportiilor si tinerea usii cuptorului inchisa pe tot parcursul coacerii. Souffleul se face in vase ceramice (ramekins) care se ung cu unt si se pudreaza cu zahar tos.

Aici gasiti si reteta unui super delicios souffle cu vanilie. Astazi facem cu ciocolata.

Reteta video Souffle cu ciocolata

Souffle cu ciocolata

By March 11, 2016

Souffleul se face cu tot felul de ingrediente, ciocolata, vanilie, doveleci, cascaval, branza, etc.

Souffleul se coace in cuptor apoi se scoate si se serveste imediat in vasele in care l-ati gatit. Se serveste imediat pentru ca el se lasa foarte repede dupa ce il scoateti din cupotor. Asa sunt souffleurile.

Eu am facut acest souffle cu ciocolata si l-am servit cu extra sos de ciocolata pe care l-am facut tot cu ciocolata, unt si smantana dulce pentru a fi extra cremos.

Sper sa va placa!

Ingredients

Instructions

Souffle cu ciocolata

  • Vasele ramekin se ung cu unt la temperatura camerei si apoi se acopera interiorul cu zahar tos. Puneti mai mult zahar intr-un ramekin si rotiti-l deasupra altui ramekin lasand sa curga execesul de zahar. Procedati la fel cu toate vasele. Folosind un servetel curatati partea superioara a ramekinului.

Souffle cu ciocolata

Souffle cu ciocolata

  • Baza souffleului nostru va fi facuta din sos Bechamel. Intr-o cratita cu baza groasa se topeste untul. Apoi se adauga faina si se amesteca bine pana cand totul se incheaga. Se adauga laptele fierbinte in fir subtire si se dizolva faina. Amestecati apoi cu un tel astfel incat sa nu se formeze cocoloase.

Souffle cu ciocolata

Souffle cu ciocolata

  • Dupa ce sosul Bechamel se ingroasa (trebuie sa fie ca o smantana) se opreste focul si se adauga ciocolata maruntita. Se amesteca pana cand ciocolata se topeste si toata compozitia se omogenizeaza.
  • Compozitia din cratita se transfera intr-un bol de sticla pentru a se evita evaporarea generata de caldura cratitei. Se lasa sa se tempereze putin.

Souffle cu ciocolata

  • Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza amestecul. Se adauga esenta de vanilie si se amesteca.

Souffle cu ciocolata

  • Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare. Dupa ce albusurile sunt bine batute se adauga zaharul si se omogenizeaza foarte bine pana cand tot zaharul este dizolvat si compozitia se transforma intr-o bezea.
  • Treptat se adauga compozitia de ciocolata peste albusurile batute bine. Se amesteca treptat cu miscari ample de jos in sus astfel incat sa nu turtim albusurile.

Souffle cu ciocolata

  • Dupa ce ati omogenizat bine compozitia pentru souffle, aceasta se toarna in vasele ramekin si se sterg marginile.

Souffle cu ciocolata

  • Se coc in cuptorul incins la 200 de grade pentru 15 minute sau pana cand isi dubleaza volumul.
  • Intre timp se face sosul de ciocolata: intr-o craticioara se topeste untul si se adauga smantana lichida dulce si praful de sare. Se adauga bucatele de ciocolata si se tine pe foc pana cand se topeste ciocolata si totul se omogenizeaza.

Souffle cu ciocolata

  • Se scot soufleurile din cuptor si se servesc cu sosul de ciocolata deasupra.

Souffle cu ciocolata

Souffle cu ciocolata

Pofta mare!

Pentru mai multe deserturi delicioase intrati aici.

Sufleu de vanilie Bomboane de ciocolata

Budinca de ciocolata Negresa cu ciocolata si visine

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *