Sos pentru pizza

Sosul de pizza este un ingredient fara de care pizza, nu se poate numi pizza. In principiu se adauga peste aluatul de pizza, inaintea toppingurilor, si se serveste alaturi de pizza coapta. Am observat ca sunt foarte putine restaurante, dintre cele care servesc pizza, care sa-si faca sosul lor. De cele mai multe ori ti se serveste suc de rosii cumparat, simplu, sau bulion subtiat cu apa, sau chiar ketchup.

Prezentare video Reteta de Sos pentru Pizza

Sos pentru pizza

By March 11, 2014

 

Este atat de usor de facut incat nu merita sa cumparati sos de pizza gata facut, atunci cand faceti pizza in casa. Si este de preferat sa faceti si sosul in casa, daca tot faceti pizza, in loc sa o serviti cu ketchup.

Nu ma intelegeti gresit. Si mie imi place ketchup-ul, dar ca ingredient pentru pizza, nu se compara cu sosul de rosii facut in casa.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Rating 4.3 stars - based on 10 review(s)
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

  • Puneti sucul de rosii intr-o cratita inalta, care sa aiba si capac. Peste el adaugati sare, piper, zahar, usturoi, cimbru, foi de dafin, oregano si busuoic. Amestecati bine pentru ca toate condimentele sa se omogenizeze.

Sos pentru pizza Sos pentru pizza Sos pentru pizza Sos pentru pizza Sos pentru pizza Sos pentru pizza Sos pentru pizza Sos pentru pizza

  • Puneti cratita pe foc mediu spre mic si lasati sa dea in clocot.
  • Va sfatuiesc sa faceti acest sos la foc mic, acoperit cu capac, pentru ca sucul de rosii clocoteste repede si intens. Daca nu puneti capac se poate ca, datorita acestei ocazii, sa spalati si faianta din jurul aragazului.
  • Se lasa sa scada 30 de minute. La final se scot foile de dafin si se gusta.

Sos pentru pizza Sos pentru pizza Sos pentru pizza

  • Eu ii pun si un pic de zahar deoarece sucul de rosii din comert mi se pare acru.
  • Daca doriti sa il faceti picant, pur si simplu adaugati boia iute, sau mult piper, sau fulgi de chilli, sau chiar sos de chilli iute.
  • Se lasa un pic sa se raceasca si se serveste pe si alaturi de pizza preferata.

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(8 votes, average: 4.25 out of 5)
Loading...

8 Responses to Sos pentru pizza

  1. Alexandru O.

    Salutare,
    Astazi am facut si eu sosul asta.
    Ii unpic acrisor dupa cum ai spus, dar am pus unpic mai mult zahar.
    Intrebarea este: Trebuie sa fie unpic acrisor la final.
    Mersi.

    • Camelia Juganaru

      Depinde de gust. Nu trebuie sa fie foarte dulce. O lingurita, maxim doua, de zahar ar trebui sa fie suficiente.

  2. aadryanaa

    Si eu prefer sa fac sucul de rosii in casa, cel cumparat nici nu se compara 🙂
    Pe langa condimente, eu mai adaug si putin ulei de masline (cam o lingura de ulei la o cana de suc) chiar inainte de a-l ‘unge’ pe pizza.

    • Camelia Juganaru

      Pentru ca il face mai lichid? Sau se comporta mai bine la cuptor? De ce pui ulei?

      • aadryanaa

        In primul rand, uleiul de masline ii da sosului un gust mai bun. Cel putin mie asa mi se pare.
        Iar in al doilea rand, mi se pare ca adaugand ulei de masline, sosul pare mai “legat”, are o consistenta aparte. Nu devine mai lichid, ci dimpotriva 🙂

        Deasemenea, deobicei cumpar sucul de rosii din comert, pentru il folosesc destul de rar, si aleg intotdeauna varianta cea mai simpla, fara condimente, fara nimic (teoretic). Deci clar nu merge pus direct pe pizza, pentru ca nu are nici un gust direct din sticla 😀

        • Camelia Juganaru

          Asa e, direct din sticla e cam fad, nu are prea mult gust. O sa incerc si eu sa pun ulei de masline cand pun sosul pe pizza. Pare interesanta ideea ta.

  3. Mihaela

    Oare sosul acesta rezista o perioada si tinut in frigider intr-un borcan inchis bine sau trebuie consumat imediat? Nu de alta…dar sa stiu cat sa fac 🙂
    Multumesc!

    • Camelia Juganaru

      Tine o saptamana foarte bine in frigider.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *