Sos de branza

Salutare dragilor! Astazi va scriu despre cum se prepara sosul de branza. Acest sos este unul foarte important in bucatariile de pretutindeni. Puteti servi acest sos cu nachos, fiind preparatul pentru care l-am preparat eu, sau la diverse fripturi, paste, legume fierte, lasagana etc.

Prezentare video Reteta de Sos de Branza

Sos de branza

By October 13, 2014

Eu am preparat acest sos cu o combinatie de mozzarella, emmentaler si gouda rase. Se poate prepara cu o sumedenie de branzeturi diferite in functie de gustul pe care doriti sa il obtineti. Se face cu branza feta, cu branza cu mucegai, cu brie, cu camembert etc. Daca va doriti cred ca puteti sa il faceti si cu branza autohtona precum telemea sau branza de burduf.

Apropo de branza de burduf. Am cumparat recent de la un targ traditional o branza de burduf senzationala care face de rusine orice sortiment din supermarket-uri. Era oarecum uscata, dar cumva si cremoasa in acelasi timp, cu un gust usor amarui. Cred ca daca o mai lasau un pic la uscat putea concura fara probleme cu parmezanul. Problema e ca mai am o bucatica infima in frigider si nu cred ca il mai gasesc pe nenea de la care am cumparat-o.

Dar sa vedem de ce aveti nevoie pentru sosul de branza:

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Rating 5 stars - based on 2 review(s)
  • Yield : 2
  • Allergens : , ,

Ingredients

Instructions

Sa il preparam:

  • Untul se pune intr-o cratita mica cu fund dublu si se pune pe foc mediu. Se lasa pana se topeste si apoi se adauga faina si sarea amestecand repejor pentru a nu face aglomerari de faina. Dupa ce se incheaga se stinge cu lapte si se amesteca bine.

Sos de branza Sos de branza Sos de branza Sos de branza

  • Laptele se lasa un pic sa clocoteasca si apoi se adauga mustarul si se omogenizeaza. Se condimenteaza cu sare si se adauga branza rasa.

Sos de branza Sos de branzav Sos de branza Sos de branza

  • Dupa ce sosul s-a inchegat se da de pe foc si se serveste caldut.

Sos de branza

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(11 votes, average: 3.73 out of 5)
Loading...

3 Responses to Sos de branza

  1. ciprian

    Buna ziua. As dori sa stiu de ce e nevoie de mustar dijon pentru acest sos. Eu nu mananc mustar si as vrea sa stiu daca ma pot lipsi de el in aceasta reteta. Multumesc

    • Camelia Juganaru

      Buna ziua! Se pune mustar dijon pentru aroma. Puteti sa il excludeti fara probleme.

  2. Dia

    Buna,
    Am incercat reteta si sunt foarte multumita de cum a iesit!! 🙂 👌🏼Multumesc!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *