Sos Barbeque

Buna ziua dragii mei! Primavara pare sa fi venit in sfarsit si este timpul perfect pentru tot felul de preparate la gratar. Asa ca m-am gandit sa va arat cum sa faceti acest delicios sos Barbeque care merge perfect la carne de pui, porc sau vita si la o multitudine de preparate. Aripioare de pui, bucati intregi de carne, burta de porc, coaste de porc sau de vita si multe altele.

Sosul BBQ se potriveste de minune si la legume la gratar sau in Burritos.

Prezentare video Sos Barbeque

Sos Barbeque

By April 5, 2016

Se face foarte usor si imediat ce il veti face va veti convinge de superioritatea variantei facute in casa comparativ cu cel de cumparat. In plus de asta puteti sa il adaptati gustului dvs.

Sosul barbque se poate face fie cu suc de rosii, fie cu ketchup. Daca intrati aici veti gasi reteta de sos bbq facut cu ketchup si ciuperci, reteta lui Baz de la Masterchef, care a gatit impreuna cu mine burgeri deliciosi pe care i-a servit cu sosul bbq facut de el.

Eu am sa va prezint astazi reteta de sos bbq facut cu suc de rosii pentru ca daca ne tot chinuim sa il facem noi, in casa cred ca ar trebui sa il facem ingrediente naturale, cat mai putin procesate, asa cum este sucul de rosii de casa. Varianta cu ketchup este si ea foarte buna si mai rapida.

Pentru acest sos mi se pare foarte important sa aveti boia afumata (sau fum lichid) pentru ca sosul trebuie sa aiba un gust afumat. Gustul usor afumat se mai obtine si de la sosul worcester, dar boiaua afumata ii da un gust mai prountat de fum.

In acest sos se foloseste in mod normal melasa, dar pentru ca aceast ingredient se gaseste mai greu eu l-am inlocuit cu miere. Daca gasiti adaugati si melasa in sos, va fi mai gros.

Puteti folosi acest sos pentru a marina in el aripioare de pui, coaste de porc/vita, burta de porc, fleica si alte taieturi pe care sa le frigeti apoi pe gratar. In rest el se poate servi cu orice altceva va este pe plac. Eu l-am folosit la burritos si la hot-dog.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 15 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Sos Barbeque

  • Intr-o cratita cu baza mai groasa se incinge uleiul de masline si se caleste ceapa rosie tocata marunt timp de 10 minute.
  • Peste ceapa calita se adauga sucul de rosii si bulionul. Adaugam din amandoua pentru ca sosul sa fie mai consistent.

Sos Barbeque

  • Se adauga usturoiul trecut prin presa si se amesteca. Apoi se adauga mierea, zaharul brun, sosul worcester, otet,  boia afumata (neaparat), sosul tabasco, mustarul dijon, piper si sare.
  • Se lasa sosul sa fiarba pentru 10-15 minute pana cand se ingroasa. Gustati pentru a va asigura ca are toate condimentele necesare.

Sos Barbeque

  • Daca doriti sa fie mai inchis la culoare puteti sa ii adaugati si sos de soia.

Sos Barbeque

  • Dupa ce este gata se paseaza folosind un blender pentru a avea o consistenta omogena.
  • Se lasa sa se raceasca si apoi se foloseste pentru a aroma carnea in tot felul de marinate sau ca sos de acompaniere.
  • Daca va ramane sos bbq puteti sa il puneti intr-un borcan si sa il pastrati la frigider timp de 2-3 saptamani. Daca doriti sa il pastrati pentru mai mult timp va sugerez sa il sterilizati in apa fierbinte pentru aproximativ 30 de minute (se fierbe borcanul inchis la bain-marie).

Sos Barbeque

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de sosuri intrati aici.

Suc de rosii de casa Sos Tzatziki

Sos Guacamole Sos tartar

 

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *