Salutare dragilor! Acum ca parca seamana a vara este momentul potrivit sa ne gandim la limonade, inghetate si alte chestii racoritoare. Eu vreau sa va arat astazi cum puteti sa pregatiti Sorbet de Lamaie. Acest timp de inghetata este printre preferatele mele datorita texturii si aromei minunate de lamaie. Obisnuiesc sa cumpar uneori astfel de sorbet gata facut si uneori il pregatesc acasa.
Poate va intrebati care este diferenta dintre inghetata, sorbet si serbetul de pe vremuri. Ei bine sorbetul se pregateste dintr-un sirop cu apa, zahar si diferite fructe care apoi se ingheata. Inghetata se face cu produse lactate, iar serbetul romanesc este mai degraba o conserva, un sirop de fructe foarte, foarte inchegat care se serveste impreuna cu apa minerala pe post de racoritoare.
Sorbetul este un fel de inghetata de post, complet vegetariana pentru ca nu contine lapte sau alte produse lactate.
Prezentare video Sorbet de Lamaie
Sorbet de Lamaie

Pentru a face sorbetul aveti nevoie de apa, zahar, suc si coaja de lamaie. Se poate face bineinteles si cu alte fructe. Siropul acesta se incalzeste pentru ca zaharul sa se dizolve si apoi se ingheata. Dupa ce este bine inghetat se marunteste la blender pentru a obtine un sorbet foarte fin.
- Prep Time : 60 minutes
- Cook Time : 10 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- apa - 250 ml
- suc de lamaie - 300 ml
- zahar - 200 grame
- coaja de lamaie - 1 lamaie
Instructions
- Punem pe foc zaharul si apa, lasam pana cand zaharul se dizolva si dam de pe foc.
- Adaugam coaja, sucul de lamaie si lasam sa se raceasca.
- Transferam amestecul intr-o caserola si il punem la congelator pentru 2 ore.
- Daca aveti o masina de inghetata puteti sa o folositi pentru a face sorbetul.
- Scoatem sorbetul din congelator, il amestecam bine cu o furculita pentru a obtine un sorbet omogen si aerat, il dam din nou la congelator pentru 2 ore, repetam operatiunea si il lasam apoi se congeleze complet.
- Dupa ce este bine congelat il taiem in cuburi si il maruntim la blender pentru a obtine un sorbet foarte, foarte fin.
- Transferam din nou compozitia in caserola si mai punem la conglator pentru 30 de minute.
- Il scoatem si il impartim cu cei dragi!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de vara intrati aici.
Pentru toate retetele dulci intrati aici.
Leave a Reply