Somon salbatic de Alaska cu sos Teriyaki si Legume la Gratar

Buna tuturor! M-am gandit sa va prezint astazi o reteta perfecta pentru pranz sau cina, care se face foarte usor si este super sanatoasa.  Somonul salbatic de Alaska cu sos teriyaki merge perfect cu legume la gratar.

Am ales sa fac reteta asta cu somon salbatic de Alaska pentru ca am vrut sa va povestesc despre avantajele pestelui de captura fata de cel de crescatorie.

Pe langa gustul net superior, culoarea aproape portocalie a somonului salbatic de Alaska, acesta este si mult mai sanatos pentru ca traieste intr-un mediu natural si se hraneste conform nevoilor sale la adancimi mult mai mari decat pestele de crescatorie.

Somonul si alti pesti salbatici de Alaska se gasesc in supermarketurile si pietele din Romania. Pentru a ne asigura ca achizitionam din magazine/piete peste salbatic de captura, nu de crescatorie, trebuie ca pe eticheta pestelui sa regasim precizarea FAO 67 la secțiunea Zonă de captură/pescuit sau mentiunea de “peste salbatic” mai ales in cazul somonului salbatic de Alaska, sau “de Alaska” indiferent de producator.

Daca doriti sa aflati mai multe detalii despre pestele salbatic de Alaska intrati aici.

Mi se pare ca este foarte important sa ne documentam si sa alegem cu grija alimentele pe care le punem pe mesele noastre.

Somon de Alaska cu sos Teriyaki si Legume la Gratar

By February 12, 2020

Eu m-am gandit ca somonul salbatic de Alaska s-ar potrivi foarte bine cu un sos teriyaki dulce acrisor si cu legume la gratar. Eu am folosit ciuperci, ardei capia, ceapa rosie, rosii cherry si dovlecel, dar puteti sa folositi orice legume va sunt pe plac. Pentru a condimenta legumele am facut o vinegreta cu usturoi, otet balsamic si ulei de masline.

Somonul salbatic de Alaska cu sos teriyaki se poate servi si cu cartofi piure sau la cuptor, garnitura de orez, legume mexicane trase la tigaie sau salata verde.

Sper sa va placa reteta!

  • Prep Time : 10 minutes
  • Cook Time : 20 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Somon de Alaska cu sos Teriyaki si Legume la Gratar

  • Fileul de somon salbatic de Alaska se portioneaza in bucati si se condimenteaza cu sare si piper. Se lasa minim o ora sa isi ia sare, dar puteti sa il lasati chiar peste noapte.

Somon de Alaska cu sos Teriyaki si Legume la Gratar

  • Pentru sosul teriyaki punem intr-o craticioara apa, sosul de soia, zaharul brun, mierea, uleiul de susan, ghimbirul si usturoiul tocat. Punem pe foc si aducem la punctul de fierbere. Dizolvam amidonul cu o lingura de apa si amestecam bine. Il adaugam peste sosul din cratita, amestecam, il lasam un pic la foc mic si oprim focul. Nu trebuie fiert foarte mult dupa ce ii adaugam amidonul pentru ca se va ingrosa foarte tare. Daca vi se ingroasa prea tare mai adaugati apa.

Somon de Alaska cu sos Teriyaki si Legume la Gratar

  • Incingem o tigaie in care punem putin ulei de masline. Punem bucatile de somon salbatic de Alaska cu pielea in jos in tigaie si le lasam sa se rumeneasca timp de 5 minute. Intoarcem somonul salbatic de Alaska pe partea cealalta si il mai lasam inca cinci minute.

Somon de Alaska cu sos Teriyaki si Legume la Gratar

Somon de Alaska cu sos Teriyaki si Legume la Gratar

  • Turnam sosul teriyaki peste somonul salbatic de Alaska si ne asiguram ca este bine acoperit de sos. Il lasam 2 minute pe foc, presaram deasupra semintele de susan si oprim focul.

  • Taiem legumele in bucati potrivite. Incingem un gratar si il ungem cu ulei. Punem legumele in transe si le lasam sa se rumeneasca frumos.

  • Pregatim vinegreta pentru legume: amestecam otetul balsamic, uleiul de masline, putina sare, usturoiul trecut prin presa si frunzele de oregano maruntite.

  • Aranjam somonul salbatic de Alaska pe farfurii, punem legumele si turnam deasupra vinegreta.

 

Se serveste cu multa pofta!

Pentru mai multe retete cu peste si fructe de mare intrati aici.

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *