Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt

Buna tuturor! Am descoperit o modalitate delicioasa de a face snitele de pui fara a le praji si trebuie neaparat sa o impartasesc cu voi! Stiti ma frustreaza foarte tare chestia asta ca cele gustoase lucruri pe lumea asta sunt nesanatoase! Adica cele prajite, cele cu zahar rafinat, foietajele, faina, untul, sucurile, alcoolul etc. Come on! Toate trebuie sa fie nasoale?

Asa ca in spiritul acestei frustrari si din dorinta de a o invinge am reusit sa fac un snitel de pui copt care sa fie aproape la fel de bun ca cel praijit. La chiftele mai am un pic de lucru!

Prezentare video Snitel in Crusta de Parmezan cu Salata de Rucola si Sos de Usturoi cu Iaurt

Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt

By June 11, 2015

Am marinat puiul intr-o combinatie de condimente si iaurt, apoi l-am dat prin compozitie pentru crusta si l-am copt. Am pregatit o salata de rucola cu dressing de otet balasmic si am servit totul cu un sos de iaurt cu iaurt si patrunjel.

Puteti sa adugati si o mana de cartofi prajiti ca sa echilibrati balanta caloriilor. Dar sa numai spuneti la nimeni!

Prep Time : 20 minutes. Cook Time : 30 minutes Yield : 3 Allergens :

Ingredients

Instructions

Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt

Puiul:

  • Mai intai pregatim amestecul in care marinam puiul: usturoiul si frunzele de rozmarin se toaca marunt. Se pun intr-un mojar impreuna cu frunzele de cimbru, un pic de sare, piper si cateva picaturi de ulei de masline. Striviti totul transformandu-l intr-o pasta. Daca nu aveti un mojar tocati marunt toate ingredientele si amestecati-le intr-un bol.

Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt

Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt

  • Pieptul de pui se dezoseaza si se taie in fasii subtiri. Se condimenteaza fiecare fasie de pui cu sare si piper si se unge cu un pic de ulei de masline. Peste pui se adauga amestecul din mojar si iaurtul si se amesteca totul foarte bine pentru ca puiul sa fie acoperit de marinada. Puteti la fel de bine sa folositi si o punga cu zip. Puiul se lasa la marinat 30 de minute in frigider sau chiar peste noapte.
  • Pentru crusta se amesteca parmezanul dat pe razatoarea mica cu pesmetul si dupa ce puiul este marinat se da fiecare fasie de pui prin amestecul de crusta.
  • Puiul se pune pe o tava acoperita cu hartie de copt si se coace in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute.

Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt

Sosul de usturoi:

  • Mustarul dijon se amesteca cu cateva picaturi de ulei de masline pentru a se desface. Apoi se condimenteaza cu sare, piper si se adauga usturoiul pisat. Se adauga maioneza, iaurtul si patrunjelul tocat. Totul se omogenizeaza foarte bine si se gusta pentru a fi pe placul dumneavoaastra. Se lasa la frigider pana cand snitelul este gata.

Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt

Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt

Salata:

  • Frunzele de rucola se dreseaza cu cateva picaturi de otet balsamic, ulei de masline si sare. Se adauga cateva rosii cherry taiate in jumatate.

Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt

  • Dupa ce snitelul nostru este gata se serveste cu sosul de usturoi si salata de rucola.

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

One Response to Snitel in crusta de parmezan cu salata de rucola si sos de usturoi cu iaurt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *