Sirop de soc

Siropul de soc este o bautura care se face in special in lunile mai si iunie, atunci cand florile de soc sunt frumos inflorite si parfumate. Florile se recolteaza, pe timp frumos si insorit, pentru a fi folosite la socata sau sirop de soc. Ambele preparate sunt foarte usor de facut si foarte sanatoase.

Prezentare video Reteta de Sirop de Soc

Sirop de Soc

By June 23, 2014

 

Socul si florile lui sunt folosite intr-o mare varietate de preparate ale medicinei naturiste. Siropul este benefic pentru tuse, infuzia de flori de soc se inhaleaza pentru problemele respiratorii, pulberea de flori de soc (care se obtine prin macinarea florilor de soc uscate) este buna pentru raceala si digestie, se fac chiar si bai fierbinti cu ceai de soc cu proprietati antiseptice.

Eu ma voi limita doar la socata si sirop de soc de data aceasta.

Prep Time : 30 minutes. Cook Time : 4day 0 h 0 min Yield : 12

Rating 5 stars - based on 1 review(s)

Ingredients


Instructions

Sa facem siropul:

  • Intr-o oala incapatoare se pun zaharul si cei doi litri de apa plata. Se amesteca si se pune pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului.

Sirop de soc Sirop de soc Sirop de soc

  • Peste siropul de zahar fierbinte se adauga sucul de lamaie, feliile de lamaie si florile de soc (spalate in prealabil).
  • Siropul se lasa sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei si apoi se tine in frigider, timp de patru zile, pana se aromatizeaza foarte bine.

Sirop de soc Sirop de soc Sirop de soc Sirop de soc

  • Dupa cele patru zile siropul se strecoara, folosind un tifon, si se pune in sticle. Se serveste diluat cu apa mierala sau plata, cuburi de gheata si frunze de menta.

Sirop de soc Sirop de soc Sirop de soc

Pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(6 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *