Shakshouka

Salutare dragii mei! Astazi am sa va povestesc despre o super reteta de mic dejun, Shaksouka, sau oua ochiuri gatite in sos de rosii. Acest preparat de mic dejun este specific multor grupuri etnice din Orientul Mijlociu, dar si unor zone precum Tunisia, Maroc, Libia sau Algeria. Influentele acestui preparat se trag din toate zonele mentionate anterior si sunt un amestec de arome si gusturi extraordinare.

Mie imi place foarte tare aceasta Shakshouka pentru ca este extrem de gustoasa, ouale ochiuri cu galbenus moale merg perfect cu sucul de rosii condimentat si cu muuult patrunjel verde. Din pacate lui R. nu prea ii place aceasta reteta, sau nu ii se pare atat de speciala, incat imi cam saboteaza planurile de mic dejun cand vreau sa fac Shakshouka, dar ii pregates o ofensiva cat de curand! Muhahahahaa.

Prezentare video Reteta de Shakshouka

Shakshouka

By November 29, 2016

Ce mai este foarte tare la aceasta reteta, pe langa faptul ca arata extraordinar, este ca foarte probabil aveti toate ingredientele in camara. Desi este o reteta de influenta orientala, ingredientele sunt foarte comune sau usor de procurat.

Pentru aceasta reteta avem nevoie de oua, eu sunt norocoasa cu gainusele noastre care produc oua proaspete in fiecare dimineata, unele chiar cu doua galbenusuri. Pentru sos folosim rosii cuburi conservate, ceapa rosie, ardei rosu, ardei iute atat cat suportati, usturoi (yes baby!), turmeric (daca aveti la indemana, daca nu, nu-i bai), boia afumata (un must have!) si ulei de masline din plin.

Cred ca fac o pauza de la scris sa bag nasul prin camara si sa imi adun toate cele necesare si sa o pun de o Shakshouka la brunch!

Ingredients

Instructions

Shakshouka

  • Intr-o tigaie incapatoare se incinge putin ulei de masline si se caleste ceapa si ardeiul rosu, tocate marunt, timp de 10 minute la foc mediu.

Shakshouka

  • Peste legume se adauga cuburile de rosii, ardei iute tocat marunt, zahar, turmeric, boia afumata, sare, piper, usturoi trecut prin presa, se amesteca si se lasa sa clocoteasca timp de 15 minute.

Shakshouka

  • Dupa ce sosul a scazut si l-ati gustat pentru a va asigura ca este pe gustul vostru, se fac 5 cuiburi in sos in care se sparge cate un ou.

Shakshouka

  • Tigaia se acopera cu un capac si se lasa ouale sa se gateasca la foc mic timp de 5 minute.

Shakshouka

  • Se opreste focul si se presara din plin patrunjel proaspat tocat.

Shakshouka

  • Se pune tigaia in mijlocul mesei si fiecare participant se serveste singur.

Shakshouka

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de mic dejun intrati aici.

***eu cred ca merge perfect si cu mamaliga calda, dar mai bine rece.

Oua umplute picante Ardei umpluti cu ou si jamon serrano

Frittata cu legume si bacon Omleta taraneasca

 

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *