Sarmale cu quinoa si ciuperci

Salutare tuturor! Iata ca m-am apucat sa recuperez retetele din urma. Reteta de astazi se potriveste la fix cu postul Pastelui care se apropie. Sarmalute cu quinoa si ciuperci. Perfecte pentru mesele de post sau meniurile vegetariene. Mai gasiti pe aici o reteta delicioasa de sarmale de post cu legume sau ardei umpluti de post cu orez si legume. Delicii vegetariene.

Reteta video Sarmale cu Quinoa si Ciuperci

Sarmale cu quinoa si ciuperci

By March 10, 2016

Quinoa este super in trend zilele astea si m-am gandit sa o incorporez in aceste sarmalute vegetariene.

Daca va intrebati ce este aceasta Quinoa sa stiti ca face parte din familia cerealelor si ca are nenumarate vitamine si intrebuintari. Se poate consuma gatita, hidratata sau chiar cruda in tot felul de salate. Se prepara asemanator orezului si este foarte hranitoare. Este o sursa importanta de proteina vegetala.

Desi la noi este un ingredient recent quinoa este foarte cunoscuta in intreaga lume vechii incasi cultivand-o de mii de ani. Daca va place quinoa trebuie doar sa spuneti si voi face mai multe retete cu aceasta delicioasa quinoa.

Eu am facut aceste sarmalute destul de similare cu sarmalele obisnuite, in foi de varza, cu marar si cimbru uscat, ceapa si alte legume.

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 6
  • Allergens : ,

Ingredients

Instructions

Sarmale cu quinoa si ciuperci

  • Intr-o tigaie se incinge uleiul de masline si se calesc ceapa, morcovul si ardeiul capia, toate tocate marunt, timp de 10 minute.

Sarmale cu quinoa si ciuperci

  • Peste legumele din tigaie se adauga ciupercile tocate marunt si se lasa sa se caleasca pana cand scade toata zeama pe care acestea o lasa, cam 5 minute.

Sarmale cu quinoa si ciuperci

  • Apoi se adauga boabele de quinoa (pe care le-am lasat la hidratat in apa timp de 30 de minute iar dupa le-am scurs si clatit) si se condimenteaza cu piper, sare, boia, usturoi granulat, se amesteca si se mai lasa pe foc un minut. Gustati pentru a va asigura ca au toate condimentele necesare. Se lasa sa se raceasca.

Sarmale cu quinoa si ciuperci

  • Se desfac foile de varza de pe capana de varza murata. Se decupeaza cotorul si se taie foile de varza mai mari, in doua.

Sarmale cu quinoa si ciuperci

  • Se pregateste un vas in care sa gatiti sarmalutele noastre. Eu am folosit un vas de jena, dar puteti sa folositi si o cratita care sa se potriveasca la cuptor sau un vas de lut.
  • La baza vasului se pun cateva ramurele de cimbru si de marar si se acopera toata baza cu varza tocata fideluta.
  • Se ruleaza sarmalele rand pe rand cu umplutura si se aranjaza in vas.

Sarmale cu quinoa si ciuperci

  • Sarmalele se acopera perfect cu varza tocata, se acopera cu apa astfel incat sa aiba in ce sa fiarba si se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 20 de minute.

Sarmale cu quinoa si ciuperci

  • Dupa acest timp se scot din cuptor si se pune peste ele sucul de rosii diluat cu putin apa (in functie de cat de gros este) si se introduc din nou la cuptor pentru 10 minute pentru a se gratina.

Sarmale cu quinoa si ciuperci

  • Se servesc calde cu smantana si ardei iute dupa plac.

Sarmale cu quinoa si ciuperci

Pofta mare!

Pentru mai multe retete vegetariene intrati aici.

Pentru mai multe retete de mancare gatita intrati aici.

Sarmale cu orez si ciuperci de post Salata de vinete

Chiftele din cartofi si ciuperci de post Falafel

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *