Sarmale cu orez si ciuperci de post

Cu totii stim ca sarmalele sunt printre cele mai indragite retete romanesti. Sarmalele se pot face cu carne de vita, porc, amestec din cele doua, pui, curcan etc. Apoi se pot rula in varza acra sau dulce, foi de vita, spanac, frunze de tei, hrean etc.

De data aceasta eu am vrut sa pregatesc Sarmale vegetariene de post cu orez si ciuperci.

Prezentare video Reteta de Sarmale de post

Sarmale cu orez si ciuperci de post

By July 28, 2014

Puteti pregati aceste sarmale daca sunteti vegetarieni, tineti post sau doar doriti sa mancati mai usor. Personal sunt convinsa ca puteti pregati aceste sarmale cu orice combinatie de legume doriti, conform gusturilor dumneavoastra.

Eu am ales sa folosesc pentru umplutura orez, ardei rosu, morcovi, ceapa si ciuperci.

Prep Time : 60 minutes. Cook Time : 02h 30min Yield : 6 Allergens : ,

Rating 3.33 stars - based on 3 review(s)

Ingredients


Instructions

  • Spalati orezul in mai multe ape si apoi lasati-l la inmuiat pana pregatiti compozitia. In acest fel se va fierbe mai usor.

Sarmale cu orez si ciuperci de post

  • Tocati marunt ceapa, ardeiul si ciupercile, iar morcovii trebuie dati pe razatoarea mica.

Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post

  • Incingeti ulei de masline intr-o tigaie si caliti bine ceapa, ardeiul si morcovii. Dupa ce s-au inmuiat adaugati ciupercile si lasati-le si pe ele sa se caleasca timp de 5 minute. Adaugati orezul scurs de apa si lasati-l sa se caleasca 5 minute. La final sarati si piperati, dupa gustul dumneavoastra, compozitia si opriti focul.

Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post

  • Incepeti sa pregatiti varza murata. Se scoate cotorul din varza si se desprind frunzele. Se intinde fiecare frunza si se taie nervurile. Incercati sa obtineti foi dreptunghiulare de varza.

Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post

  • In fiecare foaie de varza se pune o lingura de compozitie si se ruleaza in palma.

Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post

  • La fundul vasului in care veti coace sarmalele de post puneti un strat generos de varza tocata fasii, marar, cimbru uscat si un pic de suc de rosii. Amestecati ingredientele si apoi incepeti sa aranjati sarmalele in vas.

Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post

  • Dupa ce ati aranjat toate sarmalele puneti deasupra lor inca un strat de varza tocata, marar, cimbru si restul de bulion. Sarmalele se acopera cu apa si se pun in cuptorul incins, la foc mediu, pentru aproximativ 2 ore, 2 ore si jumatate, acoperite cu un capac pentru a fierbe mai repede.

Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post

  • Se servesc calde cu mamaliguta si ardei iute.

Sarmale cu orez si ciuperci de post Sarmale cu orez si ciuperci de post

Pofta buna la Sarmale de post!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(4 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *