Sarmale cu carne de curcan

Sarmale cu carne de curcan. Sarbatorile de Craciun sunt dupa colt si cu totii ne gandim ce sa mai pregatim bun pentru anul aceasta. Bineinteles ca atunci cand ne gandim la preparate de Craciun automat ne vin in minte delicioasele sarmale. Anul acesta m-am gandit sa incerc varianta light, cu carne de curcan. Am mancat de cateva ori facute de mama prietenului meu si mi s-au parut absolut delicioase. Si cum pe masa de Craciun (sau alte evenimente) regasim o multitudine de mancaruri grele (carnati, caltabos, salata de boeuf, lebar, jumari, etc) m-am gandit ca poate la sarmalute facem un mic sacrificiu si le facem mai usoare.

Reteta video Sarmale cu carne de Curcan

Sarmale cu carne de curcan

By December 14, 2015

Practic sarmalele acestea cu carne de curcan se fac la fel ca sarmalele cu carne de porc. Orez, ceapa, carne, suc de rosii, varza murata, aragaz sau cuptor. Pentru a face sarmalutele aceastea mai interesante am folosit un amestec de trei feluri diferite de orez: orez basmati, orez rosu si orez negru salbatic. Puteti sa folositi orez obisnuit daca vreti.

Am cumparat carnea de curcan gata tocata desi puteam la fel de bine sa o toc eu, me bad and wasteful.

Sarmalutele le-am gatit intr-un vas de lut cu capac (brand new&shiny), dar merg la fel de bine facute si intr-o cratita buna de cuptor.

In afara de asta va trebuie un pic de rabdare si nu foarte multa indemanare.

  • Prep Time : 60 minutes
  • Cook Time : 02h 00min
  • Rating 5 stars - based on 1 review(s)
  • Yield : 8
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Sarmale cu carne de curcan (1)

  • Intr-o tigaie am incins uleiul de masline si am calit ceapa tocata marunt timp de  7 minute.

Sarmale cu carne de curcan (2)

  • Apoi am adaugat orezul si l-am lasat 2 minute impreuna cu ceapa. Am adaugat jumatate de cana de apa fierbinte si am lasat pe foc pana cand orezul a absorbit apa. Nu am vrut sa il pun chiar negatit in sarmale.

Sarmale cu carne de curcan (3)

  • Peste carnea tocata am pus ceapa si orezul, sare, piper, boia de ardei, o lingura de suc de rosii si am amestecat totul foarte bine. Am gustat pentru a ma asigura ca are toate condimentele necesare si ca este super buna compozitia.
  • Am pregatit frunzele de varza acra. Am taiat cotorul si l-am scos si am desfacut frunzele de varza, una cate una. Le-am selectat pe cele mai bune si intregi si le-am taiat in fasii in jurul nervurii aceleia mai groase care nu ne lasa sa rulam sarmalute frumoase. Frunzele de varza care erau rupte si coatoarele le-am tocat in fasii.
  • Am pregatit si vasul pentru sarmale: la baza lui am pus cateva bete de marar si crengute de cimbru. Peste ele am pus un strat generos de varza murata tocata.

Sarmale cu carne de curcan (5)

  • In fiecare fasie de varza am pus cate o lingurita de compozitie si am rulat usor sarmalutele. Am aranjat fiecare sarmaluta in oala de lut.
  • Dupa ce le-am pus pe toate am pus deasupra lor un strat de varza tocata.

Sarmale cu carne de curcan (6)

  • Am turnat apa in vas peste sarmale aproape cat sa le acopere. Trebuie sa fiarba in ceva sarmalutele noastre.
  • Am acoperit vasul cu capac si l-am pus in cuptorul rece (pentru ca vasul de lut sa nu crape) la 180 de grade pentru 2 ore.

Sarmale cu carne de curcan (7)

  • Dupa 90 de minute am scos vasul cu sarmale si am turnat peste ele sucul de rosii pe care l-am diluat cu putina apa. Am mai gatit sarmalele timp de 30 de minute fara capac de data asta.

Sarmale cu carne de curcan (8)

  • La final le-am servit cu putina smantana, un ardei iute si ar fi mers si un bot de mamaliga.

Sarmale cu carne de curcan (9)

Sarmale cu carne de curcan (10)

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase cu carne de pasare  intrati aici.

Sarmale cu orez si ciuperci de post  Lebar

Sarmale in foi de vita Sarmale in foi de varza murata

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *