Saratele fara gluten

Buna ziua dragilor! Un aperitiv pe placul multora dintre noi sunt saratelele romanesti facute din aluat fraged, cu branza in compozitie sau deasupra, cu chimen, mac, susan, boia sau orice altceva va place. Sunt delicioase in orice combinatie, servite ca aperitiv, mergand perfect langa un pahar de vin, bere sau chiar tuica, mai ales daca-s cu chimen.

Prezentare video Reteta de Saratele fara Gluten

Saratele fara gluten

By June 8, 2015

Si pentru ca ingredientul principal din aceste saratele este faina m-am gandit ca este pacat ca persoanele celiace sau cele care nu consuma gluten sa nu se poata bucura de saratelele romanesti. Asa ca impreuna cu prietenii de la Shar Romania am facut Saratele fara gluten, folosind bineinteles faina fara gluten.

In curand si reteta de saratele cu faina normala.

Pana una alta sa vedem ce e cu ingredientele:

Ingredients

Instructions

Saratele fara gluten

Saratele fara gluten

  • Faina se amesteca cu untul rece pana cand se formeaza un aluat sfaramicios. Se adauga telemeaua rasa, smantana, oul si sarea. Se amesteca pana cand se obtine un aluat omogen.

Saratele fara gluten Saratele fara gluten

Saratele fara gluten Saratele fara gluten

Saratele fara gluten Saratele fara gluten

Saratele fara gluten

  • Dupa ce aluatul este omogen se inveleste in folie de plastic si se tine in congelator pentru 10 minute.
  • Se scoate aluatul din congelator si se intinde pe suprafata de lucru bine infainata, intr-o foaie subtire.
  • Folosing un taietor de aluat/cutit de pizza se taie saratele late de 3 cm si lungi de 7-8. Ori scoateti rigla, ori le taiati ca mine la ochi. Transferati saratelele pe o tava de aragaz acoperita cu hartie de copt.
  • Saratele se ung cu ou batut.

Saratele fara gluten Saratele fara gluten

Saratele fara gluten

  • Se presara toppinguri dupa preferinte. Eu am folosit parmezan si emmentaler dat pe razatoarea mica, susan si chimen.
  • Saratelele fara gluten se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 13-15 minute sau pana cand sunt rumenite.

Saratele fara gluten

  • Se servesc dupa ce se tempereaza putin.

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(2 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *