Saramura de pui

Salutare! Desi este post, mai sunt si oameni ca mine care nu pot renunta la produsele de origine animala (si nici nu prea vor ca sa fim sinceri) si pentru noi postez in aceasta perioada retete “de dulce”. Asta si faptul ca sunt retete pregatite pentru blog de ceva timp si abia acum le-a venit si lor randul spre postare.

O astfel de reteta este Saramura de pui. Imbinarea mistica a sarii, apei, usturoiului si ardeiului iute a dat nastere acestei saramuri in care se introduce pui sau peste fript si se serveste alaturi de mamaliguta si mai mult usturoi si ardei iute pentru a-i satura de iuteala pe meseni.

Prezentare video Reteta de Saramura de Pui

Saramura de pui

By March 8, 2015

Eu sunt mare amatoare de saramura, mai ales a celei cu peste, dar nici pe asta de pui nu o refuz. De fapt ceea ce imi place foarte mult este combinatia de apa sarata, legume coapte, usturoi si ardei iute.

Din punctul meu de vedere saramura chiar este un preparat traditional romanesc. Carne si legume fripte, usturoi, ardei iute, toate din belsug, langa o bucata sanatoasa de mamaliga. Acum imi miroase a camara unei matusi de la tara unde tinea faina si malaiul si unde intra si cernea malaiul inainte de face mamaliga. Stiti voi! Gustul mamaligii facute cu malai de tara, nu din acesta grisat!

Sa vedem ingredientele:

  • Prep Time : 30 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 2
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Saramura de pui

  • Mai intai se pregatesc pulpele de pui. Puteti folosi si piept de pui sau pulpe dezosate. Pulpele se cresteaza din loc in loc pentru a se patrunde mai usor si se condimenteaza cu sare, piper si se ung cu putin ulei de masline.

Saramura de pui Saramura de pui

  • Se incinge gratarul de aragaz (si mai bine daca puteti sa faceti in aer liber). Se pun copanele si legumele pe gratarul incins si se frig pana cand puiul este bine patruns si legumele s-au copt pe toate partile.
  • La mine a durat cam 30 de minute pana s-a facut puiul si aproximativ 20 de minute pana am terminat cu legumele.

Saramura de pui Saramura de pui

  • Dupa ce legumele sunt gata se lasa sa se tempereze si va puteti apuca de saramura.
  • Cu apa pentru saramura treaba sta in felul urmator: trebuie sa puneti suficienta apa astfel incat la final pulpele de pui sa fie aproape acoperite de saramura. Pentru cele doua pulpe ale mele 700 de ml de apa au fost suficienti.
  • Apa se pune intr-o oala, se adauga usturoiul pisat, sarea, un pic de piper si crengutele de cimbru. Se pune pe foc si se lasa sa dea intr-un clocot scurt.

Saramura de pui Saramura de pui

Saramura de pui

  • Legumele coapte se curata de coaja si se toaca in bucati. Se pun impreuna cu sucul pe care il lasa in apa sarata din oala si se adauga patrunjelul tocat. Et voila! Cea mai gustoasa saramura.

Saramura de pui Saramura de pui

Saramura de pui Saramura de pui

  • Pulpele de pui se pun intr-o cratita/tava/vas de jena si se toarna peste ele saramura.
  • Se lasa in pace vreo 2 ore sau peste noapte pentru ca puiul sa prinda din gustul delicios al saramurii.
  • Se serveste impreuna cu mamaliga si ardei iute.

Saramura de pui

Pofta mare!

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(8 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *