Sangria este o bautura ce contine alcool, traditional spaniola si portugheza. Se serveste vara, cu cuburi de gheata. Se face de obicei din vin, citrice, zahar si brandy sau rom. Se serveste in mod traditional in Spania, Portugalia, Cuba, Peru, Mexic, Chile, Republica Dominicana, Chile si Argentina. Turistii sunt innebuniti dupa aceasta bautura care se serveste in carafe mari de un litru in care incape suficient vin si toate celelalte ingrediente.
Prezentare video Reteta de Sangria
Sangria

Aceasta bautura se consuma inca din secolul al XIX lea. Baza pentru sangria este de cele mai multe ori vinul rosu, existand si variante care se fac cu vin alb. Alegerea fructelor se face la inspiratia celui care pregateste sangria. Se folosesc in special citrice cum ar fi felii de portocale, lamai, lime, dar si mere, capsuni, ananas, struguri, mango, pepeni, pere, etc. Pentru a indulci sangria se folosesc zahar, mierea, sirop sau suc de portocale.
Eu am facut sangria cu Cabernet Sauvignon, portocale, lime, lamaie, rom si zahar.
- Prep Time : 15 minutes
- Rating
- Yield : 4
- Allergens : Portocale
Ingredients
Instructions
- Intr-o carafa de un litru se pune zaharul, sucul de portocale (proaspat stors dintr-o portocala) si romul. Se amesteca bine.
- Portocala, lamaia si lime-ul se taie in felii si apoi fiecare felie in sferturi. Se pun feliile peste combinatia din carafa.
- Se adauga vinul, cuburile de gheata si se amesteca.
- Se lasa un pic sa se raceasca si apoi se serveste.
Sa aveti pofta la Sangria!
Sangria traditionala nu contine rom ci numai vin rosu. Daca vrei sa aromatizezi mai mult poti adauga piersici coapte bine sau in sirop si cateva lingurite din siropul de la compotul de piersici.
Daca doresti o varianta mai tare in alcool iti recomand sangria braziliana care contine cachaça si fructe tropicale si e de culoare galbena. 🙂
Multumesc pentru sfat!
Foarte buna, am folosit vin la 12 lei si rom de la Lidl m-am imbatat din 2 pahare.