Hellooooo! Astazi este o zi minunata de primavara (care sper sa tina toata saptamana) asa ca m-am gandit ca timpul este numai bun pentru reteta de Sandwich cu ton. Pentru ca cine are timp si chef sa stea prea mult in bucatarie intr-o zi asa de frumoasa! Este o varianta ideala pentru pranzul de la birou, fiind super simplu de facut si de introdus rapid intr-o bagheta proaspata si crocanta.
Prezentare video Reteta de Sandwich cu ton
Sandwich cu ton

La noi senvisurile sunt privite ca o doua felii de paine intre care este introdusa o felie de cascaval si cu putin noroc si una de sunca. Dar nu trebuie sa fie doar asa. Le puteti face cu ton, cu pui, cu resturi de friptura, sosuri diverse, salate, legume, muraturi si inca mai cate. In fine, cert e ca pot fi foarte hranitoare si sanatoase.
Pai cand am descoperit eu cate chestii pot sa introduc intr-un sandwich, nu existau baghete suficient de mari si saracul meu stomac era prea mic pentru cate ingrediente puneam intr-un sandwich. Asta dupa o perioada de 4 ani de liceu in care masterul de sandwich-uri, tata, facea sandwich-uri artistice cu cascaval si sunca de praga, uneori pentru diversificare, si cu muschi file si ardei kapia. Si asa am ajuns eu sa numai mananc mezeluri. Nu-i rau.
Acum sa vedem care-i filosofia cu sandwich-ul cu ton:
- Prep Time : 10 minutes
- Yield : 2
Ingredients
- bagheta - 1 bucata
- patrunjel - 1 legatura
- ton - 1 conserva
- salata verde - cateva frunze
- maioneza - 3 linguri
- masline - 50 grame, fara samburi
- ardei rosu - 1/2 bucata
- ceapa - 1 bucata, rosie/verde
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- suc de lamaie - 1 lingura
Instructions
- Tonul (eu am folosit ton in suc propriu, din acela chunks of tuna, nu ton maruntit ca prea parca e pentru pisici) se scurge foarte bine de sucul din conserva. Cumparati mai bine ton in suc propriu, nu in ulei, pentru ca este mai sanatos. Se pune intr-un bol incapator.
- Peste ton se pun patrunjel, ceapa, masline si ardei, toate tocate foarte marunt, sare, piper, doua linguri de maioneza, suc de lamaie. Se omogenizeaza foarte bine compozitia obtinand o crema de ton foarte gustoasa.
- Bagheta se taie in jumatate pe orizontala. Se unge fiecare jumatate cu maioneza, se pun cateva felii de salata pe cele doua bucati de bagheta si la mijloc, jumatate compozitia de ton. Cantitatile de mai sus va ajung pentru doua mini baghete din acestea de care am folosit eu.
- Se taie in jumatate si se savureaza cu multa pofta.
Pofta mare!
E foarte apetisanta reteta ta! Ca sa fie mai sanatoasa, crezi ca s-ar putea inlocui maioneza cu un sos pe baza de iaurt si putin ulei de masline?
Sigur ca da. Sau poti sa nu pui deloc, nici maioneza, nici iaurt. E foarte bun si fara!
Nu am incercat reteta ta dar dupa vaz sunt extraordinare
Pai sa incerci si sa imi spui cum ti se pare reteta!
Apropo,explici foarte bine
Una dintre retetele mele preferate , particip la concurs nume: Bădălău Laura Petronela, facebook: Laura Petronela