Salutare dragilor! Astazi va prezint Sandwich cu Friptura de Porc gatita incet sau Pulled Pork Sandwich. Este un sandwich minunat cu carne de porc gatita incet pana cand toate fibrele de carne si grasime se desprind singure. Rezulta o bucurie de sandwich cu carne frageda, zemoasa, aromata. Trebuie musai sa il incercati!
Prezentare video Sandwich cu Friptura de Porc gatita incet – Pulled Pork
Sandwich cu Friptura de Porc gatita incet - Pulled Pork

Pentru treaba asta am folosit ceafa de porc pe care am condimentat-o bine si am lasat-o la marinat. Cel mai bine ar fi sa aveti rabdare sa o lasati la marinat peste noapte. Am gatit-o mult timp la cuptor, la foc mic, cu tava invelita bine cu folie de aluminiu. Am servit sandwichul cu salata coleslaw cu varza alba, rosie, ceapa, mar, morcov, maioneza si iaurt grecesc. Ca totul sa fie complet am pus cate putin sos BBQ in fiecare sandwich. A iesit ceva absolut delicios.
Daca aveti un slow cooker sau o oala de fonta cu capac va recomand sa gatiti carnea in ele. Daca nu, procedati la fel ca mine, in tava acoperita cu staniol.
Nu va intimidati va rog de durata lunga de preparare a carnii sau de multele ingrediente din salata Coleslaw. Iese cel mai minunat sandiwch si cu siguranta o sa vreti sa repetati reteta cat de curand!
- Prep Time : 60 minutes
- Cook Time : 05h 00min
- Yield : 6
Ingredients
- ceafa de porc - 2 kilograme
- usturoi - 1 capatana
- otet balsamic - 2 linguri
- zahar brun - 2 linguri
- oregano - 1 lingura
- fulgi de chili - 1/2 lingurita
- boia afumata - 1 lingurita
- Pentru salata coleslaw
- varza rosie - 1/2 bucata
- varza alba - 1/2 bucata
- ceapa rosie - 1 bucata
- mar - 1 bucata
- morcovi - 1 bucata
- iaurt grecesc - 2 linguri
- maioneza - 2 linguri
- ulei de masline - cativa ml
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- Pentru servit
- chifle - 5 bucati
- sos barbeque - dupa gust
Instructions
Pregatirea carnii:
- Pe un tocator intindem o bucata mare de folie de plastic care sa ne ajunga sa infasuram bucata de carne.
- Intepam carnea din loc in loc cam la o adancime de 1 cm. O intepam astfel incat sa se patrunda bine si condimentele sa aromeze si interiorul carnii.
- Condimentam carnea cu sare din plin, piper, zahar brun, boia afumata, oregano, fulgi de chilli, otet balsamic, cateva picaturi de ulei de masline si usturoi trecut prin presa. Masam foarte bine carnea cu toate condimentele avand grija sa ajunga condimentele pe toate partile.
- Invelim bine carnea cu folie de plastic si o lasam la marinat pentru minim 6 ore sau, cel mai bine, peste noapte, in frigider.
- Apoi o mutam intr-o tava de dimensiunea bucatii de carne si o invelim cu mai multe straturi de folie de aluminiu.
- Coacem ceafa de porc in cuptorul incins la 150 de grade pentru 5 ore. Trebuie coapta pana cand fibrele de carne se desfac singure, fara pic de efort. Dupa ce trecem de punctul asta dam folia la o parte si lasam friptura sa se rumeneasca. Pasul asta nu este obligatoriu, dar mie nu imi place cum arata carnea inabusita, nerumenita.
Salata Coleslaw:
- Tocam fideluta cele doua tipuri de varza, dam pe razatoarea mare morcovul si marul decojit si ceapa pe razatoarea mica.
- Se amesteca toate intr-un bol.
- Amestecam iaurtul grecesc cu cateva picturi de ulei de masline si maioneza.
- Adaugam dressingul peste salata si dam la rece pana la servire.
Pregatirile finale si asamblare Pulled Pork Sandwich:
- Lasam carnea sa se raceasca putin, aruncam mare parte din sosul din tava si desfacem carnea cu doua furculite pana nu mai ramane nici macar o bucata intreaga. Trebuie sa fie doar fibre de carne.
- Taiem chiflele in jumatate, le ungem cu unt topit si le bagam in cuptor 5 minute pana se rumenesc putin.
- Pe baza chiflei punem carne din plin, sos BBQ, salata coleslaw si capacul chiflei.
- Se pregatesc in felul acesta toate sandwichurile si se impart cu cei dragi!
Pofta mare!
Pentru mai multe retete cu carne de porc intrati aici.
Pentru mai multe retete de sandwich-uri intrati aici.
Pentru retete de burgeri aruncati un ochi aici.
Leave a Reply