Salata Tabbouleh ori Taboulehย este o salata specifica bucatariei libaneze. Aceasta contine rosii, mult patrunjel, bulgur, ceapa rosie si rodie. Aceasta salata este foarte populara in tarile arabe. Exista diferite variante in Turcia, Armenia sau Cipru, si a devenit o mancare etnica foarte populara in lumea vestica.
Prezentare video Reteta de Salata Tabbouleh
Salata Tabbouleh

Bulgurul este practic grau zdrobit. Este un ingredient destul de folosit in retetele cu specific arabesc. Ceea ce se gaseste la magazinele cu specific este bulgur prefiert si uscat, in asa fel incat necesita doar inmuiere in apa pentru a fi gata. Aveti grija sa nu puneti prea mult la inmuiat deoarece isi mareste volumul destul de mult.
Ingredients
- rosii cherry - 100 de grame
- bulgur - 100 de grame (grau zdrobit)
- ceapa rosie - 1 bucata
- rodie - 1 bucata (doar miezul)
- patrunjel - 4 legaturi
- ulei de masline - 2 linguri
- suc de lamaie - de la o lamaie
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- suc de rosii - 200 de ml (1 cana)
- menta - verde, cateva frunze
- sumac - 1 lingurita (condiment libanez, optional)
Instructions
- Bulgurul se pune la inmuiat in sucul de rosii. Va fi gata pana terminam de tocat.
- Ceapa se toaca marunt, marunt, la fel si patrunjelul.
- Punem ceapa intr-un bol si o amestecam cu sare si sumac (condiment arabesc, cu gust asemanator lamaiei, pe care il gasim la magazinele cu specific)
- Taiem cotorul rosiilor cherry si le taiem in doua. Le punem peste ceapa si patrunjel, in bol.
- Adaugam semintele de rodie si bulgurul, sucul de lamaie, uleiul de masline, frunze de menta maruntite, sare si piper.
- Amestecam totul foarte bine si salata este gata.
Pofta buna!
Ce parere ai despre aceasta reteta?
Craciun fericit!
Craciun fericit alaturi de cei dragi!!!
La multi ani !
Draga mea, te astept cu drag sa te inscrii la concursul de pe blogul meu !
bucatepealese.ro/concurs-razboiul-brioselor
Te pup
Arata minunat aceasta salata ๐
Imi place ca-i colorata si aromata. Chiar acum m-as infrupta din ea.
Tabbouleh traditional nu contine nici rodie nici sumac. Sumac se foloseste mai mult in salatele de frunze verzi. Cantitatea de bulgur trebuie sa fie redusa si se adauga castravete bucatele . E de preferat sa se utilizeze rosii normale si fara seminte .
Rodia o poti folosi in alt tip de salata. ๐
Exista mai multe variante. De unde rosii fara seminte?
F buna