Salata Suba

Salutare! Va prezint azi Salata Suba, o salata cu peste afumat si sfecla. Aceasta este o salata ruseasca traditionala, nelipsita de pe mesele rusilor la sarbatori. In mod traditional se face cu scrumbie marinata. Dat fiind ca este un ingredient destul de dificil de gasit, aceasta salata se poate face si cu hering marinat, existand si variante cu peste afumat.

Prezentare video Reteta de Salata Suba

Salata Suba

By February 3, 2015

Denumirea acestei salate, "suba", vine din limba rusa si sugereaza ca pestele este acoperit in straturi ca intr-o "suba" (termen care la noi inseamna haina groasa).

Salata se face in straturi si este musai sa contina peste marinat si sfecla rosie.

Pentru a servi si monta salata eu am folosit patrate din inox. Daca nu aveti, puteti face salata in boluri individuale sau intr-un bol mare transparent, in functie de ocazia cu care o serviti.

Sa vedem ingredientele:

Ingredients

Instructions

Salata Suba

  • Mai intai trebuie sa pregatim sfecla. Puteti sa o fierbeti sau sa o coaceti. Eu am preferat sa o coc. Se pun cele doua sfecle pe o tava acoperita cu hartie de copt si se coc in cuptorul incins la 200 de grade pentru 30-40 de minute sau pana cand sfecla este usor de patruns pana in mijloc cu o scobitoare. Cand este gata, se lasa sa se raceasca si se curata de coaja.

Salata Suba

  • Intre timp se fierb restul ingredientelor: intr-o oala morcovii, intr-o alta cartofii in coaja si separat se fierb cele doua oua tari, timp de 7-8 minute. Morcovii se fierb timp de 10-15 minute, nu vrem sa ii fierbem complet, dar cartofii trebuie fierti bine, pana cand ii puteti strapunge bine cu o scobitoare, cam 20-30 de minute.

Salata Suba

  • Ceapa se da pe razatoarea mica si apoi se stoarce pentru ca sucul ei sa nu inmoaie salata.

Salata Suba Salata Suba

  • Pestele se curata de piele, ii se scot oasele si apoi se toaca marunt.
  • Dupa ce sunt gata, cartofii si ouale se curata de coaja.
  • Cartofii, morcovii, ouale si sfecla se dau pe razatoarea mare. Se pun fiecare intr-un bol.
  • Pentru ca sfecla si sucul ei pateaza tot ce prind in cale, am acoperit masa si tocatorul cu folie de plastic.

Salata Suba Salata Suba

Salata Suba Salata Suba

  • Maioneza se face conform retetei de aici.
  • Se pregatesc bolurile sau formele in care montati salata.
  • Montam in straturi: mai intai un strat de cartofi, apoi morcovi, peste, ceapa, ou ras, ultimul strat de sfecla si deasupra se orneaza cu maioneza.

Salata Suba Salata Suba

Salata Suba Salata Suba

Salata Suba Salata Suba

Salata Suba Salata Suba

  • Intre toate aceste straturi se pune cate putina maioneza si se presara sare si piper, dupa gust.

Salata Suba Salata Suba

  • Se orneaza frumos si se tine la rece o ora inainte de servire.

Salata Suba

Pofta mare!

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (7 voturi, media: 4.29 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *