Salata Nicoise

Salutare tuturor! Prietenii de la RIO Mare mi-au trimis un mare colet cu bunataturi si m-au provocat sa pregatesc 2 retete cu 2 tipuri de ton din gama lor de produse.

Pentru reteta de astazi am pregatit o salata Nicoise cu Ton RIO Mare cu lamaie si piper negru. Trebuie sa va marturisesc ca, pana la aceasta colaborare, nu prea am interactionat cu produsele lor. Am mai cumparat din supermarket-uri diferite tipuri de ton la conserva, concluzionand ca mie nu imi place tonul conservat, ca are o textura si un gust care nu merita. Preferam heringul conservat sau sprotul. Ceea ce pot sa va spun dupa ce am desfacut mai multe tipuri de conserve RIO Mare este ca sloganul lor, “Adevaratul gust italian”, este meritat 100%. Nu se compara cu nimic din ce am mancat eu de pe piata din Romania. Tonul lor conservat e foarte gustos, are o textura foarte buna si gasesti in interiorul conservelor bucati mari de ton. Felicitarile mele!

Gasiti intreaga gama de produse precum si multe retete interesante cu ton pe https://www.riomare.ro/

Prezentare video Salata Nicoise

Salata Nicoise

By October 21, 2020

Salata Nicoise

Salata Nicoise este o salata clasica frantuzeasca, originara din Nisa, Franta. Este o salata populara in toata lumea. Aceasta salata poate fi preparata si montata asa cum am facut-o eu, cu ingredientele aranjate separat pe farfurie, sau amestecate. Poate fi preparata cu ton proaspat sau cu ton la conserva. Varianta cu ton la conserva, mai ales cu tonul RIO Mare cu lamaie si piper negru mi se pare la indemana intotdeauna si o optiune foarte sanatoasa si gustoasa! Legumele folosite in salata pot varia in functie de preferinte si de disponibilitate. In mod clasic aceasta salata se face cu masline, rosii, oua, ton si ulei de masline, dar de-a lungul timpului au inceput sa se foloseasca si alte ingrediente. Mie una imi plac fructele in salate asa ca am ales sa folosesc pere!

Sper sa va placa!

Salata Nicoise

  • Prep Time : 15 minutes
  • Cook Time : 30 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Salata Nicoise

Salata Nicoise

  • Fierbem ouale tari timp de 7/8 minute din momentul in care apa a dat in clocot.
  • Fierbem cartofii decojiti timp de 25 de minute din momentul in care apa a dat in clocot. Pentru a ne asigura ca sunt bine fierti introducem o furculita in centrul celui mai mare cartof. Daca furculita intra cu usurinta inseamna ca sunt gata cartofii.

Salata Nicoise

  • Am ales sa fierb fasolea verde la aburi timp de 3/4 minute pentru ca aceasta sa isi pastreze culoarea verde si textura crocanta.

Salata Nicoise

  • Pentru dressing amestecam mustarul dijon cu 3/4 linguri de ulei de masline, adaugam sucul de lamaie, frunzele de busuioc tocate marunt, sare si piper.
  • Lasam cartofii sa se raceasca complet, ii taiem in cubulete micute si ii amestecam cu putin dressing.
  • Procedam la fel si cu fasolea verde.

Salata Nicoise

  • Decojim ouale si le taiem in sferturi.

Salata Nicoise

  • Pe un platou intins aranjam la baza valeriana si apoi aranjam deasupra ei ridichiile, rosiile cherry, ceapa verde, fasolea, ouale, cartofii, maslinele, perele taiate in felii si, in centru, punem conserva de ton RIO Mare. Punem din loc in loc dressing si servim cu multa pofta!

Salata Nicoise

Pentru mai multe retete de salate intrati aici.

Pentru mai multe retete cu peste si fructe de mare intrati aici.

Salata Fantezie Salata cu Branza feta, Legume coapte si Quinoa

Tartar de Somon Spaghete cu Somon si Spuma de Conopida

 

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *