Salutare dragilor! M-am gandit sa va prezint astazi o reteta de salata delicioasa: Salata de Pui cu Ciuperci si Castraveti Murati. Salata asta e varianta rapida pentru un pranz sau cina delicioasa. Partea cea mai tare la salata asta este ca se poate face cu pui ramas de la pui la cuptor, resturi de friptura de pui la gratar sau alte variante de genul asta. Deci refolosim resturi de mancare gatita, reducem risipa alimentara si transformam totul intr-un preparat delicios.
Prezentare video Salata de Pui cu Ciuperci si Castraveti Murati
Salata de Pui cu Ciuperci si Castraveti Murati

Eu fac salate de genul asta foarte des pentru ca mancam des carne de pui de la puii crescuti de noi. Asa ca trebuie sa gasesc tot felul de variante pentru a nu ne plictisi.
In salata asta am folosit ciuperci, castraveti murati, patrunjel, usturoi, condimente si maioneza. Daca doriti o varianta mai light puteti sa renuntati la maioneza. In schimb amestecati o lingura de mustar cu ulei de masline pana se omogenizeaza si apoi adaugati iaurt dupa plac. Este la fel de gustos si mai sanatos.
Spor la treaba si sper sa va placa!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- ciuperci - 500 grame
- usturoi - 5 catei
- foi de dafin - cateva foi
- piept de pui - 1 bucata
- ceapa - 1 bucata
- morcovi - 1 bucata
- castraveti murati - 3 bucati
- maioneza - 3 linguri
- patrunjel - 1 legatura
- mustar dijon - 1 lingurita
- ulei de masline - cateva picaturi
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
Instructions
- Intr-o cratita punem pieptul de pui dezosat, fara piele impreuna cu morcov si ceapa, foi de dafin. Acoperim cu apa si fierbem puiul la foc potrivit pentru 20 de minute.
- Intr-o alta cratita punem ciupercile impreuna cu foi de dafin, sare si usturoi. Le acoperim cu apa si le fierbem si pe ele la foc potrivit pentru 10 minute.
- Dupa ce ciupercile si puiul sunt gata le scoatem in doua boluri si le lasam sa se raceasca.
- Tocam marunt puiul si ciupercile.
- Le punem intr-un bol impreuna cu castravetii murati tocati, patrunjel, sare, piper, putin ulei de masline, maioneza si mustar dijjon.
- Amestecam totul foarte bine si tinem la rece pentru minim 30 de minute inainte de servire.
- Se serveste cu patrunjel tocat marunt deasupra.
Pofta mare!
Pentru mai multe retete de salate intrati aici.
Leave a Reply