Salutare iubitori de primavara! Fiindca primavara este cam nehotarata zilele acestea ar trebui sa ne bucuram de minunile ei pana nu se hotaraste de tot sa dispara facand loc verii. Deci este timpul numai bun pentru o Salata de primavara cu pui! Salata verde, cruda si crocanta, de paraie cand o rupi, spanac proaspat, ridichii crantanitoare, magica leurda si nelipsita ceapa verde. E un spectacol pe masura!
Prezentare video Reteta de Salata de Primavara cu Pui
Salata de primavara cu pui

Eu am facut aceasta salata cu ce verzituri primavaratice am avut la indemana. Puteti face si cu usturoi verde, loboda, untisor si alte minunatii de se mai gasesesc prin piata primavara.
Am ales sa includ cateva fasii de pui la gratar pentru a da un pic de substanta salatei, dar merge la fel de bine si cu peste sau creveti sau chiar fara carne. Eu de obicei mananc aceasta salata fara carne in ea.
Salata de primavara am servit-o cu un dressing de iaurt si mustar dijon, dar puteti folosi orice combinatie va place. Jucati-va in bucatarie!
- Prep Time : 10 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Yield : 4
Ingredients
- salata verde - 1 bucata
- spanac - 50 grame
- piept de pui - 350 grame
- ridichi - 1 legatura
- ceapa verde - 4 fire
- leurda - 1 legatura
- Pentru dressing:
- iaurt - 150 grame, mai slab
- suc de lamaie - de la o jumatate de lamaie
- miere - 1 lingurita
- mustar dijon - 2 lingurite
- sare - dupa gust
- ulei de masline - cativa ml
- Pentru pui:
- boia - 1/2 lingurita
- busuioc - 1 lingurita, uscat
- sare - dupa gust
- piper - dupa gust
- ulei de masline - cativa ml
Instructions
- Fasiile de piept de pui se condimenteaza cu sare, piper, busuioc uscat si boia. Se ung cu cativa ml de ulei de masline si se mangaie bine astfel incat sa se distribuie condimentele.
- Se incinge un grill de aragaz si se unge cu un pic de ulei de floarea soarelui. Se pune puiul si se intoarce pe toate partile pana cand este bine facut. Ar trebui sa dureze 20 de minute.
- Intre timp puteti sa pregatiti salata: frunzele de salata se spala bine si se rup in bucati mici. Ridichile se taie in felii, ceapa se toaca cam la 2 cm , leurda fideluta.
- Pentru dressing se amesteca mustarul dijon cu trei linguri de ulei de masline pana cand se omogenizeaza bine. Oarecum ca la maioneza. Se adauga sare, miere, suc de lamaie si la final iaurtul. Se omogenizeaza si acesta este dressingul pentru salata noastra.
- Dupa ce puiul este gata se lasa sa se raceasca un pic si se taie fideluta.
- Intr-un bol se pune salata, spanacul, ridichile, ceapa verde, leurda, puiul si dressingul. Se amesteca de la inceput sau se seveste cu dresingul separat.
Pofta mare!
Leave a Reply