Salata de muraturi in otet

Salutare dragilor! Octombrie mai ca bate la usa ceea ce inseamna ca ar fi cazul sa punem muraturi pentru iarna. Toamna trecuta am testat aceasta salata de muraturi in otet si trebuie sa va spun ca a fost delicioasa si chiar am terminat-o inainte de finalul iernii. Asa ca a venit momentul sa va povestesc si voua despre ea.

Am mai spus ca imi plac mult mai mult muraturile in otet decat cele in saramura, asa ca aceasta reteta este perfecta pentru mine.

Anii trecuti am mai facut castraveti in otet, castraveti in saramura, gogosari in otet, ardei umpluti cu varza, ardei iuti in otet, gogosari umpluti cu struguri si multe alte muraturi delicioase pe care va invit sa le testati.

Prezentare video Salata de muraturi in otet

Salata de muraturi in otet

By September 20, 2016

Pentru aceasta salata eu am folosit o combinatie de morcovi, gogosari, gogonele, varza rosie, ceapa, conopida si ardei iute. Pentru a aroma si a conserva in acelasi timp salata am folosit frunze de telina, hrean, otet, boabe de piper si de mustar, zahar, sare si foi de dafin. Proportia de zahar si otet impreuna cu condimentele este pentru un total de 5 kg de legume curatate. Daca vreti sa faceti mai multa sau mai putina adaptati cantitatile.

Puteti folosi orice combinatie de legume doriti sau in diferite proportii. Nu va place conopida? Nu puneti si folositi mai mult morcov. Adaptati dupa gustul vostru.

Toate legumele se lasa peste noapte pentru a-si lasa zeama astfel incat sa nu folosim apa. Daca din pacate nu va ajunge zeama lasata pentru a acoperi toate legumele in borcane puteti sa mai faceti o jumatate de masura de amestec de otet si condimente pentru a completa.

Tine foarte bine peste iarna si este delicioasa in orice combinatie.

Ingredients

Instructions

Salata de muraturi in otet

  • Mai intai pregatim amestecul pentru murat/conservat: intr-o oala se pune otetul, zaharul, sarea grunjoasa, boabele de piper si de mustar, foile de dafin si boabele de ienihbahar. Se pune la foc potrivit pana cand zaharul si sarea sunt dizolvate complet. Nu trebuie neaparat sa dea in clocot, trebuie doar incalzit pentru ca granulele de sare si zahar sa fie dizolvate bine.
  • Legumele se taie dupa preferinte si in orice fel vreti voi. Eu am taiat morcovii,  hreanul si ardeiul iute in rondele, gogonelele si gogosarii in feliute, varza rosie si cepele ca pentru salata, conopida am desfacut-o in bucati mici.

Salata de muraturi in otet

  • Toatele legumele tocate se pun intr-un vas mare/lighean. Peste ele se adauga amestecul de otet si condimente si se amesteca bine. Se lasa in felul acesta peste noapte astfel incat sa isi lase zeama. Se mai amesteca din cand in cand astfel incat toate legumele sa fie bine distribuite.

Salata de muraturi in otet

  • A doua zi sunt pregatite pentru a fi puse in borcane. Eu pun de obicei in borcane de 720 de gr si de 370 de gr. La baza fiecarui borcan se pun cateva frunze de telina si apoi se pun legumele si deasupra lor alte frunze de telina. Borcanele se completeaza cu zeama pe care legumele si-au lasat-o in vas.

Salata de muraturi in otet

  • Borcanele se inchid bine si se pun in camara. Dupa aproximativ o saptamana salata ar trebui sa fie gata de mancat.
  • Se serveste cu multa pofta impreuna cu fripturi si tocane.

Salata de muraturi in otet

Pofta mare!

Pentru mai multe retete delicioase de muraturi si conserve intrati aici.

Pasta de ardei capia Rosii conservate la borcan

Suc de rosii de casa Vinete marinate la borcan

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(3 votes, average: 4.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *