Salata de icre cu ceapa

Eu fiind o mare, chiar mare, mancatoare de peste, iubesc bine inteles o salata de icre bine frecata cu ulei si ceapa tocata marunt. Din nefericire am auzit multe gospodine temandu-se de acest preparat. Ba ca e greu de facut, ca se taie icrele si asa mai departe. Daca procedati conform retetei de mai jos veti face o delicioasa Salata de icre cu ceapa.

Prezentare video Reteta de Salata de Icre cu Ceapa

Salata de icre cu ceapa

By October 24, 2013

Exista varii retete pentru acest preparat, multe dintre ele incluzand miez de paine inmuiat in apa sau gris. Eu nu am folosit nici una, nici alta si salata a iesit foarte buna. In principiu singura ratiune care exista in spatele adugarii painii sau grisului este inmultirea salatei datorita pretului piperat al icrelor. In Delta, pescarii freaca icrele doar cu ulei si lamaie, la fel cum voi proceda si eu.

  • Prep Time : 30 minutes
  • Rating 5 stars - based on 9 review(s)
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

Salata de icre cu ceapa

  • Tocam ceapa marunt ca sa o avem pregatita pentru a o adauga la final.

Salata de icre cu ceapa Salata de icre cu ceapa

  • Punem icrele intr-un bol inalt si le batem cu mixerul. Dupa ce se bat cam 2 minute incepem sa adugam ulei, picurand din cand in cand, ca la maioneza.

Salata de icre cu ceapa Salata de icre cu ceapa

Salata de icre cu ceapa Salata de icre cu ceapa

  • Pe parcurs veti observa ca icrele se ingroasa si devin albicioase. Adaugati din cand in cand cate putina apa minerala. Astfel icrele vor deveni pufoase si se vor albi.
  • Continuati sa adugati alternativ apa minerala, ulei si suc de lamaie pana considerati cantitatea de icre suficienta.

Salata de icre cu ceapa Salata de icre cu ceapa

Salata de icre cu ceapa

  • Amestecati cu ceapa tocata marunt si lasati 30 de minute la frigider inainte de servire.

Salata de icre cu ceapa

 

Pofta buna!

Sfaturi:

  1. Culoarea icrelor variaza si in functie de pestele din care provin. Din icre de crap salata va iesi usor roz, iar din icre de stiuca, mai alba.
  2. Daca frecati increle de mana aveti grija sa amestecati constant si intr-o singura directie ca sa nu se taie. Totusi, daca pare ca icrele se taie, incercati sa le dregeti folosind miez de paine imuiat si stors de apa.
  3. Gustati inainte sa sarati salata de icre deoarece, de obicei, icrele sunt destul de sarate.
Ce parere ai despre aceasta reteta?
(5 votes, average: 3.80 out of 5)
Loading...

One Response to Salata de icre cu ceapa

  1. Cristina

    Ador salata de icre… și ceapa-n general. Optim aperitiv!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *