Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba)

Salutare dragilor! Toamna aproape isi intra in drepturi si eu am mai multa treaba ca niciodata cu conservele pentru toamna. Una dintre conservele pe care le-am descoperit recent este Pisca-n ciorba sau un amestec de ardei iute, gogosari dulci si ceapa. Un amestec iute foarte bun de pus in ciorbe fierbinti iarna. Si trebuie sa ii multumesc prietenei mele Andreea pentru retetea asta minunata!

Prezentare video Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba)

Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba)

By August 25, 2017

Salata asta de ardei iute, gogosari si ceapa se conserva in otet cu apa si zahar. Si pentru ca are muuult ardei iute tine foarte bine peste iarna si fara fierbere. Folosim si gogosari pe langa ardei iuti pentru ca salata asta condimentara sa nu fie prea iute. Acum depinde si de gustul vostru, cat de picant va place. Noi mancam foarte picant asa ca de obicei las si semintele, dar puteti sa le scoateti daca vreti.

Neaparat, neaparat sa folositi manusi atunci cand prelucrati ardeiul iute. Din cauza iutelii ardeiului puteti sa faceti iritatii urate pe maini si sa va usture cateva ore bune. Credeti-ma pe cuvant ca am patit-o!

Sa vadem cum se face!

  • Prep Time : 20 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Yield : 10

Ingredients

Instructions

Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba)

  • Ceapa si gogosarii se taie in felii subtiri.
  • Ardeii iuti se curata de cotoare si se taie feliute cu manusi groase in maini.
  • Toate legumele se pun intr-un bol si se freaca cu putina sare. Le lasam asa timp de 30 de minute sa isi lase zeama si sa se inmoaie putin.

Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba)

  • Intr-o cratita punem otetul, zaharul, apa si restul de sare. Lasam la foc potrivit pana cand zaharul se dizolva complet. Dam intr-un clocot si oprim focul.

Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba)

  • Borcanele se sterilizeaza astfel: se spala intr-o solutie usoara de apa si detergent si se clatesc foarte bine. Se pun in tava cuptorului si se introduc in cuptorul rece. Se porneste cuptorul la puterea maxima si se lasa borcanele acolo timp de 30 de minute sau pana cand se evapora apa din borcane. Se lasa sa se raceasca complet.

Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba)

  • Salata de legume se pune in borcane si se completeaza cu amestecul de otet. Cu un cutit aranjati legumele in borcane astfel incat sa iasa toate bulele de aer. Se completeaza cu otet.

Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba)

  • Se strang bine capacele si se lasa borcanele sa se raceasca complet. Se depoziteaza la rece in camara sau beci/pivnita si dupa aproximativ o luna o sa fie buna de mancat.
  • Din cantitatile folosite am obtinut 4 borcane de 370 de gr si un borcan de 314 gr indesate bine.

Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba)

Pofta mare si spor la treaba!

Salata de Ardei iute cu Gogosari si Ceapa (Pisca-n ciorba)

Pentru mai multe retete delicioase de muraturi si conserve intrati aici.

Pentru retete de toamna intrati aici.

Vinete la borcan Pasta de Ardei Picanta

Cum se prepara Castravetii Bulgaresti in Otet Rosii in Suc propriu la borcan

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(No Ratings Yet)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *