Salutare! Salatele sunt noua mea pasiune. Desi gustul amarui al salatei rucola nu este chiar pe placul meu, este o salata foarte sanatoasa asa ca incerc sa gasesc tot felul de combinatii in care sa o savurez. Asa am ajuns la a combina rucola cu nuci caramelizate, merisoare si dovleac copt.
Prezentare video Reteta de Salata cu Rucola si Dovleac copt
Salata cu rucola si dovleac copt

Ca mai toate salatele mele cu rucola si aceasta este foarte simpla si prin combinatia cu dovleacul, este si foarte sanatoasa.
Stiati ca dovleacul contine potasiu, care ajuta inima, intareste sistemul imunitar datorita continutului de vitamina C, are un aport consitent de calciu care proteajeaza oasele? O multitudine de motive pentru care sa consumam mai mult dovleac, fie in salate, sau placinte.
Sa vedem ingredientele:
- Prep Time : 20 minutes
- Cook Time : 20 minutes
- Rating
- Yield : 4
- Allergens : Nuci
Ingredients
- rucola - 125 grame
- dovleac - 250 grame
- nuci - 30 grame
- merisoare - 30 grame, uscate
- ulei de masline - 5 linguri
- miere - 20 grame
- unt - 50 grame
- zahar brun - 30 grame
- otet balsamic - 2 linguri
- piper - dupa gust
- sare - 1/2 lingurita
Instructions
- Mai intai se pregateste dovleacul. Eu am avut un dovleac intreg din care am folosit, pentru aceasta reteta, doar jumatate. Deci am taiat dovleacul in jumatate, i-am scos semintele si l-am pus pe o tava acoperita cu hartie de copt. Am presarat dovleacul cu sare si cu o lingura de ulei de masline si l-am copt in cuptorul incins la 200 de grade pentru 20-25 de minute pana cand pulpa a fost moale si coapta.
- Cat timp dovleacul era in cuptor am caramelizat nucile. Intr-o tigaie am incins untul si apoi am adaugat zaharul brun. L-am lasat sa se caramelizeze si am adaugat nucile. Am lasat nucile sa se caramelizeze cu zaharul pret de cateva secunde si am oprit focul.
- Dupa ce dovleacul s-a copt, l-am taiat in felii, am inlaturat coaja si am taiat pulpa in cubulete.
- Pentru dressing am amestecat restul de ulei de masline, mierea, otetul balsamic, sarea si piperul.
- Am pus intr-un bol rucola, dovleacul copt, nucile caramelizate, merisoarele si dressingul si am amestecat bine.
- Salata se serveste imediat cu multa pofta.
Pofta mare!
Foarte faina reteta, iar tu esti o draguta :*
Multumesc!