Salata cu mere, branza roquefort si spanac

Buna seara dragilor. In seara aceasta va prezin o reteta de salata perfecta pentru sezonul rece. Mie imi plac foarte mult salatele pentru ca sunt sanatoase, usor de facut si poti pune in ele absolut orice iti trece prin minte de la verdeturi si legume la fructe, seminte si carne.  Aceasta este o reteta lacto-vegetariana pe care o puteti adapta dupa bunul plac.

Prezentare video Salata cu mere, branza roquefort si spanac

Salata cu mere, branza roquefort si spanac

By February 3, 2016

Pentru aceasta salata am folosit baby spanac (pe care il gasiti in toate supermarketurile), mere, patrunjel (o super doza de vitamina C), ceapa rosie, branza roquefort, seminte de dovelac si un dressing de mustar.

Eu am folsosit o branza roqefort pentru ca imi place foarte mult, este absolut geniala. Cei de la lidl au in perioadele de sarbatori o branza roquefort superba. Puteti folosi orice branza cu mugai nobil doriti sau orice va este pe plac. Acum sa fiu sincera cu voi nu as folosit telemea sau branza de burduf, dar nu ma bag eu un bucataria voastra.

  • Prep Time : 10 minutes
  • Yield : 4
  • Allergens :

Ingredients

Instructions

Salata cu mere, branza roquefort si spanac

  • Salata verde si spanacul se spala. La unele branduri de salate din acestea ambalate scrie ca nu este necesar sa le spalati, dar cred ca spanacul nu intra in categaoria asta. Adica am vazut o gramanda de nisip sau de pamant printre delicatele frunze de baby spinich asa ca mai bine il spalati.

Salata cu mere, branza roquefort si spanac

  • Ceapa se taie rondele, patrujelul se toaca marunt, merelor li se scoate cotorul si se taie si ele in rondele.

Salata cu mere, branza roquefort si spanac

  • Intr-un bol se pun fasiile de salata verde, frunzele de spanac, ceapa, feliile de mar si patrunjelul.
  • Se incinge o tigaie si se rumenesc in ea pentru vreo 2 minute semintele de dovleac. Etapa aceasta este importanta pentru ca astfel semintele de dovleac vor avea o aroma mai intensa. Dupa ce s-au rumenit putin se lasa sa se raceasca si se pun in bol peste restul ingredientelor.
  • Pentru dressing se amesteca mustarul dijon (cu boabe intregi) cu 20 de ml de ulei de masline, otet, sare si piper.
  • Dressigul se adauga peste salata si se amesteca bine.
  • Salata se pune pe o farfurie pentru servit si deasupra se pun bucatele de branza roquefort. Procedam asa pentru ca delicatele bucatele de branza sa nu se sfarame.

Salata cu mere, branza roquefort si spanac

  • Se serveste cu multa pofta.

Salata cu mere, branza roquefort si spanac

S-aveti pofta!

Pentru mai multe retete delicioase de salata intrati aici.

Salata de morcov cu ananas si stafide Salata Caesar

Salata cu somon si rucola  Salata Suba

Print Friendly
Print Friendly
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *