Salata cu fasole verde crocanta si arome asiatice

Salutare dragilor! Daca tot ne aflam in perioada postului m-am gandit sa va prezint o reteta super simpla si gustoasa. Salata de fasole verde crocanta cu delicioase arome asiatice. Fasolea verde este perfecta in tot felul de combinatii, de la mancaruri cu fasole, sote-uri cu unt si usturoi si salate. Chestia tare la fasolea asta este ca daca stiti cum sa va purtati cu ea va ramane verde si crocanta dupa gatire. Este foarte versatila.

Eu personal am descoperit aceasta salata intr-o incercare de a manca sanatos. Mai intai am facut-o cu unt si putin usuturoi, apoi am zis sa incerc ceva nou.

Prezentare video Reteta de Salata cu fasole verde crocanta si arome asiatice

Salata cu fasole verde crocanta si arome asiatice

By December 15, 2016

Pentru a va asigura ca fasolea verde ramane crocanta si verde va trebui sa o blansati. Se tine timp de cateva minute in apa clocotita si apoi se pune rapid in apa rece cu gheata. Contactul cu apa rece face ca procesul de gatire sa se opreasca brusc si fasolea sa ramana crocanta. Dupa blansare fasolea se poate pregati in orice fel doriti voi.

Eu am decis sa combin fasolea cu un dressing de suc de lamaie, ulei de susan, sos de soia, fulgi de chili si bineinteles usturoi. Cum sa nu nu punem si putin usturoi?! La final am decis sa servesc salata si cu cateva seminte de susan care ofera un crunch final foarte interesant.

  • Prep Time : 5 minutes
  • Cook Time : 10 minutes
  • Yield : 4

Ingredients

Instructions

salata-cu-fasole-verde-crocanta-si-arome-asiatice-1

  • Se pune o oala mare cu apa la fiert. Pentru cantitatea asta sunt suficienti 3 litri de apa. Se pune si o lingurita de sare la fiert. Atunci cand apa a dat in clocot se pun pastaile de fasole si se lasa sa fiarba timp de 4 minute. Apoi se scot rapid intr-un bol cu apa rece si cuburi de gheata.
  • Se pregateste intr-un bol dressingul: se amesteca sosul de soia, uleiul de susan, suc de lamaie (sau otet de orez), fulgi de chilli si catelul de usturoi trecut prin presa.

salata-cu-fasole-verde-crocanta-si-arome-asiatice-2

  • Fasolea se scurge bine de apa rece si se condimenteaza cu sare, piper si cateva picaturi de ulei de masline.

salata-cu-fasole-verde-crocanta-si-arome-asiatice-3

  • Acum fie amestecati fasolea intr-un bol cu dressingul fie puneti pe farfurii individuale fasolea portionata si cate putin dressing. Indiferent de cum alegeti sa serviti salata la final trebuie sa puneti neaparat seminte de susan deasupra. Daca aveti un pic de chef puteti sa le si rumeniti inainte intr-o tigaie calduta.

salata-cu-fasole-verde-crocanta-si-arome-asiatice-4

Pofta mare!

Pentru mai multe retete de salata intrati aici.

Pentru mai multe retete vegane intrati aici.

Salata Suba Salata de legume coapte

Salata cu cartofi, oua si maioneza de avocado Salata cu mere, branza roquefort si spanac

Print Friendly, PDF & Email
Print Friendly, PDF & Email
Votati aceasta reteta: 1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5 voturi)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *