Rulouri cu scortisoara – Cinnamon Rolls

Salutare dragilor! Iata ca vremea s-a mai racorit asa ca am putea chiar sa luam in calcul sa folosim cuptorul. Asa ca m-am gandit sa fac niste delicioase rulouri cu scortisoara din aluat dospit, foarte parfumate si aromate, cu o minunata glazura. Merg de minune la micul dejun impreuna cu o cana de cafea sau un pahar de lapte.

Rulourile cu scortisoara sau Cinnamon rolls asa cum se numesc ele la origine sunt un fel de rulouri sau cuiburi aromate cu scortisoara si unt si glazurate. Sunt foarte populare in America de unde si provin. Se fac dintr-un aluat similar celui de cozonac care se lasa la dospit pentru ca rulourile sa creasca mari si pufoase.

Prezentare video Rulouri cu Scortisoara

Rulouri cu scortisoara

By August 27, 2016

Practic se face un aluat care dupa dospire se intinde, se umple si se ruleaza. Apoi se taie in felii care se aranjeaza intr-o tava si se coc. Aveti mai multe optiuni aici. Puteti sa le puneti pe toate una langa alta si apoi dupa ce se coc sa le separati voi sau puteti sa le aranjati pe o tava mai intinsa, la distanta unele de celalte si sa sperati ca nu cresc suficient de mult astfel incat sa se uneasca. Rulourile mele au crescut neasteptat de mult si s-au super unit in tava, sau poate am folosit eu o tava prea mica. Eihter way.....au fost super bune si s-au mancat foarte rapid.

Eu am pus si stafide pentru ca imi plac foarte mult in aceasta combinatie. Puteti sa puneti si altfel de fructe confiate sau nuci de diferie feluri.

Pentru dospire am folosit drojdie uscata pentru ca din aceea am avut, dar se poate face si cu drojdie proaspata, trebuie doar sa adaptati cantitatea de drojdie la cea de faina.

Ingredients

Instructions

Rulouri cu scortisoara

  • Folosind mixerul amestecati zaharul cu oul si cu untul topit.

Rulouri cu scortisoara

  • Se adauga treptat laptele cald si se incorporeaza.

Rulouri cu scortisoara

  • Faina se amesteca cu drojdia uscata si un praf de sare, apoi se adauga treptat peste amestecul fluid.

Rulouri cu scortisoara

  • Dupa ce ati adaugat jumatate din cantitatea de faina puteti sa adaugati esenta de rom. Incorporati si adaugati in continuare restul de faina si apa calda. Trebuie sa obtineti un aluat omogen si elastic, care sa nu se lipeasca.

Rulouri cu scortisoara

  • Aluatul se transfera intr-un bol uns cu ulei, se acopera cu folie de plastic si se lasa la dospit timp de 60-90 de minute sau pana cand isi dubleaza volumul.

Rulouri cu scortisoara

  • Dupa ce aluatul a crescut se tansfera pe masa de lucru infainata usor si se modeleaza intr-o forma rotunda.

Rulouri cu scortisoara

  • Apoi se intinde folosind un sucitor pana cand obtineti o foaie dreptunghiulara cam de 1 cm grosime.

Rulouri cu scortisoara

  • Foaia de aluat se unge cu unt topit. Se presara scortisoara amestecata cu zahar pe toata suprafata foii de aluat. Apoi se imprastie stafidele.

Rulouri cu scortisoara

  • Se ruleaza foarte bine, din aproape in aproape foaia de aluat. Se portioneaza in felii de 8-10 cm grosime si se aranjeaza in tava. Se lasa la dospit pentru 30 de minute.

Rulouri cu scortisoara

  • Rulourile se coc in cuptorul incins la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana cand trec testul scobitorii.

Rulouri cu scortisoara

  • Dupa ce sunt gata se lasa sa se raceasca putin in cuptor, apoi se scot din forma si se lasa sa se raceasca complet.

Rulouri cu scortisoara

  • Pentru a face glazura se mixeaza zaharul pudra impreuna cu untul la temperatura camerei. Se adauga treptat apa si apoi esenta de vanilie. Glazura ar trebui sa fie bine mixata, omogena si usor lichida.

Rulouri cu scortisoara

  • Se glazureaza rulourile si se servesc.

Pofta mare!

Pentru mai multe retete dulci delicioase intrati aici.

Ce parere ai despre aceasta reteta?
(1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *